Gyerekkorában évekre pszichiátriára záratta Drew Barrymore-t magyar édesanyja - a világsztár megbocsátott Ildikónak

Forrás: Getty Images/FilmMagic -
színésznő magyar világsztár anya Drew Barrymore pszichiátria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Drew Barrymore nem titkolja magyar származását. A világsztár nagyszülei a második világháború idején menekültek el Németországba, édesanyja Makó Ildikó néven született, és Jaid Barrymore művésznéven maga is színésznő és producer volt, de egykor beválasztották a világ legszebb 50 embere közé is. Ám amilyen szép volt, olyan rossz anya, legalábbis lánya ezt állítja róla.

Drew Barrymore saját műsorában vallott őszintén a gyerekkoráról és az anyjával való kapcsolatáról egy megkeresés kapcsán, melyben egy nő kért tőle tanácsot, aki szerette volna helyrehozni feszült viszonyát a saját édesanyjával.

A színésznő elmondta, hogy az anyja, Jaid Barrymore egyedül nevelte fel, mert az apja, John Barrymore még a születése előtt elhagyta a nőt. Az anya bizonyos értelemben követte volt férje példáját, nem anyaként, hanem haverként volt a lánya mellett; azaz szülőként ő is magára hagyta a fiatal Drew-t , ami az akkor még kislányt a bulizás és az ivás felé vitte: hogy aztán 14 évesen úgy döntsön, függetlenedik anyjától.

"Anyám önző volt, és ez engem felkavart. Nem értettem a szülő-gyerek dinamikát, túl korán kellett felnőnöm" - mondta el Drew, de azt is hozzátette, nem volt könnyű gyerek. Részletesen beszámolt durva és zűrzavaros neveléséről, felidézte vad gyermekkorát, azt, ahogy anyja teljesen elveszítette felette a kontrollt: „Már nem tudta, hogyan irányítson engem" – mesélte el Drew, hozzátéve, hogy visszatekintve, mindkettejük számára fájdalmas a múlt - írja a Hello.

A színésznőt az anyja pszichiátriára vitte, ahol rengeteg szenvedést élt át, ami a mai napig fájdalmas emlék számára.

Az alábbi videóban Drew ellátogat ahhoz az intézményhez, ahova anyja másfél évre bezáratta őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.