5+1 tipp, hogy ősszel is ragyogó legyen a hajkoronád

hajápolás magazin ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az ősz, itt az ideje egy kis megújulásnak. Az évszakváltást nemcsak a bőrünk, hanem a hajunk is megsínyli, így érdemes ebben az időszakban kiemelt figyelmet és ápolást szentelni neki. Íme néhány tanács, amelyeket érdemes megfogadni, hogy a hideg időben is egészséges és ragyogó legyen a hajad.

Melegebb tónusok

Általában a természetes haj világosabb nyáron és kissé sötétebb a hideg évszakokban, emiatt érdemes a festett fürtöket kicsit felfrissíteni. Ha szőke a hajad, próbálj ki karamell vagy arany árnyalatot, mert ezek a kissé halványabb arcbőrödnek üde ragyogást kölcsönöznek. Ha sötétebb, barna hajad van, akkor válassz természetes hatású, magasabb fényű színeket.

Mélytisztítás

A nyár folyamán rengeteg terméket hajlamosak vagyunk a fejünkre kenni, amelyek a hónapok során felhalmozódhatnak a fejbőrünkön. Az ősz kiváló alkalom arra, hogy egy alapos mélytisztítást végezzünk a fejünkön. Szerezz be professzionális bőrtisztító sampont, amely segít megszabadulni a nem kívánt lerakódásoktól és felfrissíti a fejbőrödet.

A bőrtisztító sampon segít megszabadulni a nem kívánt lerakódásoktól Forrás: Shutterstock

Kondicionálás

A forró, meleg nyári napok után a száraz tincseidnek szüksége van az olajokra, hogy nedvességet és rugalmasságot kölcsönözzön a hajszálaknak. A mélykondicionáló kezelést a legjobb a tisztítás után végezni, a végeredmény rendkívül puha és rugalmas lesz, nyoma sem lesz a nehéz vagy zsíros hajszálaknak.

Hajvégek frissítése

Az őszi hajápolás egyik legfontosabb lépése a hajvégek frissítése. A nyári forróság, úszás, rengeteg vízben töltött idő után nem meglepő, ha száraz és töredezett hajvégek néznek velünk farkasszemet a tükörben. Ősszel érdemes bejelentkezni kedvenc fodrászunkhoz, hogy búcsút intsünk az igénybe vett hajvégeknek és hogy megőrizzük üdítő megjelenésünket. Aki pedig bevállalós, az kipróbálhat egy egészen extrém frizurát az új évszak beköszöntével.

Ősszel érdemes bejelentkezni kedvenc fodrászunkhoz Forrás: Shutterstock

Hidratálás

A hidratálás az év minden hónapján rendkívül fontos, ugyanis az állandó szárítás, a különböző időjárási viszonyok mind-mind megviselik a hajunkat. Amellett, hogy igyekszünk elkerülni a különféle elektromos melegítők használatát, fontos, hogy hidratáljuk a fejbőrünket. A kondicionáló és bőrtisztító sampon mellett érdemes kéthetente hajmaszkkal is segíteni fejbőrünk normál állapotának fenntartását.

Masszázs

Igen, jól olvasod, masszázs, amire nemcsak a testünknek, a lelkünknek, de a hajunknak, a fejbőrünknek is szüksége van. Ha hajlamos vagy a hajhullásra, a fejmasszázs kiváló megoldás lehet ennek megszüntetésére. Bár a hideg évszakokban egyébként is többet hullik a hajunk, egy 10-15 perces pihentető fejmasszázs csodákra lehet képes: fokozza a fejbőr vérkeringését, felgyorsítja a hajhagymák növekedését és hosszú távon segít abban, hogy egészséges legyen a fejbőrünk. A hideg időben pedig semmiképpen se feledkezzünk meg a sapkáról, ami megvédi a fejbőrünket a hidegtől és a széltől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.