A NASA papokat kér fel, hogy felkészítsék az embereket az idegenekkel való érintkezésre

Forrás: NurPhoto via Getty Images/Sanka Vidanagama/NurPhoto/Sanka Vidanagama -
NASA felkészítés űrkutatás pap bolygó Idegenek vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA 24 teológus tanácsát és szakértelmét vette igénybe, hogy segítsen megjósolni, hogyan reagálnának a világ különböző részeiről származó kultúrák és vallások az idegenekkel való érintkezésre.

2014-ben a Princeton Egyetem New Jersey -i Teológiai Kutatóközpontja (CTI) 1,1 millió dolláros támogatást kapott, így most ott zajlik a kutatás.

Dr. Andrew Davidson tiszteletes, a Cambridge-i Egyetem brit papja és teológusa azon 24 szakértő közé tartozik, akik azon vitatkoznak majd, hogy szerte a világon hogyan fogadják majd az idegenekkel történő találkozást a különböző vallások.

Forrás: NurPhoto via Getty Images/Sanka Vidanagama/NurPhoto/Sanka Vidanagama

Davidson az Asztrobiológia és keresztény doktrinák című, hamarosan megjelenő könyvében felveti annak lehetőségét, hogy Isten más életformákat is teremtett az univerzumban.

A NASA Asztrobiológiai Intézetének egykori vezetője, Carl Pilcher kifejtette, hogy a teológusokat azért vonták be, hogy áthidalják a tudomány és a vallás közötti szakadékot, hogy „megfontolják a 20. század végi (és a 21. század eleji) tudomány alkalmazott eszközeinek következményeit. Olyan kérdésekre keresik a választ, melyek a vallási hagyományokban több száz vagy ezer éve jelen vannak".

Pilcher szerint elképzeletetlen, hogy a Föld az egyetlen olyan bolygó, ahol különböző életformák élnek, „amikor több mint 100 milliárd csillag van ebben a galaxisban, és több mint 100 milliárd galaxis van az univerzumban" - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.