A "Karácsony királynője" akart lenni Mariah Carey, de az amerikai szabadalmi hivatal elutasította az énekesnőt

Forrás: AFP/Angela Weiss -
karácsony elutasítás szabadalom szabadalmi bejelentés védjegy Mariah Carey királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala elutasította Mariah Carey „Karácsony királynője" becenévvel kapcsolatos védjegybejelentését.

A sztár jelentkezését azután utasították el, hogy nem reagált egy másik énekesnő, Elizabeth Chan tiltakozására.

Mariah Carey Forrás: AFP/Angela Weiss

A védjegy törvényes jogot adott volna Mariah-nak arra, hogy rajta kívül senki ne használhassa többé a Karácsony királynője nevet, ám a korábban már más, hasonló nevek levédetésével kudarcot vallott énekesnő ezúttal sem járt szerencsével. A sztár érvelése, miszerint 1994-es száma, az All I Want for Christmas Is You megjelenése óta az ünnepi időszak szinonimájává vált, kevésnek bizonyult.

Ráadásul kolléganője, akit 2018-ban a The New Yorker a „Karácsony királynőjének" titulált, mert egy évtizeden át minden évben eredeti ünnepi lemezeket adott ki – bírálta Careyt, amiért megpróbálta pénzzé tenni az ünnepet - írja a BBC.

"Ez nem helyes dolog. A karácsony mindenkié. Arra való, hogy megosszák; nem arra való, hogy birtokolják" - reagált Carey kérelmére Elizabeth Chan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.