Majdnem a fél napot alvással tölti a világhírű énekesnő - Sztárok és furcsa alvási szokásaik

Mark Wahlberg Mariah Carey sztárok magazin alvás alvási szokások
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet eleget beszélni az alvás fontosságáról, ugyanis tényleg ez az egyik alapvető szükséglet ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket. Erősíti az immunrendszerünket, segíti az emésztést, a fogyást, javítja a koncentrációs képességünket és megszépíti a bőrünket.

Ahány ház, annyi szokás – akár ezt is mondhatnánk, ugyanis mindenkinek megvan a bevált módszere a pihentető alváshoz, azonban vannak olyan emberek, akiknek egészen sajátos a felfogása, már ami a szundítást illeti. A hírességek a legkülönfélébb módszereket dolgozták ki arra, hogy az alvásuk a lehető legjobb vagy éppenséggel a legrövidebb legyen.

Leonardo da Vinci

Az itáliai festőművész, szobrász és feltaláló elképesztően tevékeny életet élt, és úgy érte el, hogy mindenre jusson ideje, hogy nemes egyszerűséggel keveset aludt. Nem elég, hogy lecsökkentette az alvással töltött órák számát, de fel is szabdalta a napjait. Da Vinci többfázisú alvásmintát követett, melynek lényege, hogy négy óránként mindössze húsz percre hunyta le a szemét.

Da Vinci többfázisú alvásmintát követett Forrás: Getty Images/2013 Culture Club

Mariah Carey

A népszerű énekesnő totális ellentéte Leonardo da Vincinek, már ami az alvási szokásokat illeti. Mariah Carey minden éjjel 15 órát alszik, ami duplája annak a 7-8 órának, amelyet szükségesnek ítélnek meg a szakemberek. Hogy megőrizze hangszálai egészségét, alvás közben több párásító berendezést is működtet a szobájában, ugyanis a nedves levegő megnyugtatja a torkát.

Mariah Carey minden éjjel 15 órát alszik Forrás: NORTHFOTO/face to face/Face To Face

Eminem

A zenészek különc szokásai rendre meglepik az embereket, ám vannak olyan allűrök, melyeknek van értelme. Ilyen Eminem esetében, hogy extra sötétítést kér szállodai szobáiba. Turnéi során megfordul a világ legkülönfélébb helyein, az időzónák közti utazgatás pedig megterheli a szervezetet. Ahhoz, hogy fényes nappal is ki tudja magát pihenni, sötétítő fóliával takartatja le a hotelszobák ablakait és fehér zajt hallgatva szenderül álomra.

Eminem extra sötétítést kér szállodai szobáiba Forrás: AFP/Pierre Andrieu

Winston Churchill

Nem tudni, a legendás brit miniszterelnök pontosan mennyit is aludt egy nap, de nagy híve volt a sziesztának. Élete során minden nap 17 órakor lefeküdt két órára, miután megitta a whisky szódáját. Churchill azt állította, hogy a szunyókálás lehetővé tette számára, hogy huszonnégy óra alatt másfél napnyi munkát elvégezzen.

Élete során minden nap 17 órakor lefeküdt két órára, miután megitta a whisky szódáját Forrás: Wikimedia Commons

Michael Phelps

Cseh László egykori riválisa, az olimpiai bajnok amerikai úszó még alvás közben is edzett. Michael Phelps egy olyan kamrában aludt, ahol közel 3000 méteres magasságot szimulálva ritkább volt a levegő oxigéntartalma. Ez megnehezítette a szervezete számára a légzést és a vérkeringést, ami hosszú távon erősítette az állóképességét.

Michael Phelps olyan kamrában aludt, ahol közel 3000 méteres magasságot szimulálva ritkább volt a levegő oxigéntartalma Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Charles Dickens

Sokan szenvednek álmatlanságban, és ezzel küzdött a brit szerző, Charles Dickens is. Míg mások egy könyvet vagy manapság a telefonjukat viszik az ágyba, Dickens egy iránytűvel a kezében hajtotta párnára a fejét. A Karácsonyi ének és a Twist Oliver írója hitt abban, hogy ha észak felé fordulva alszik, akkor nemcsak pihentetőbb lesz az alvás, de ez serkenti a kreativitását is.

Dickens egy iránytűvel a kezében hajtotta párnára a fejét Forrás: AFP

Mark Wahlberg

Korábban már írtunk arról, hogy Mark Wahlberg egy külön embert alkalmaz arra, hogy minden nap felkeltse őt. Nem véletlenül, ugyanis rendkívül szoros napirend szerint éli az életét. Pontosan este fél nyolckor bújik ágyba, másnap pedig 2:30-kor már ébresztik is. A reggelijét nem sokkal ezután fogyasztja el, és a napot egy másfél órás edzéssel kezdi. Elsőre kegyetlennek tűnhet, de elég ránézni Wahlbergre ahhoz, hogy lássuk, eredményes a módszere.

2:30-kor már ébresztik, a napot egy másfél órás edzéssel kezdi Forrás: Instagram/markwahlberg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.