Nagyjából öt fontot, azaz a jelenlegi árfolyamokon számolva alig több mint 2300 forintot költ havonta bolti élelmiszerre Jim Parums (32) és felesége, Kat (35). A különleges család ugyanis saját veteményest tart fenn, illetve az erdőben is rendszeresen gyűjtögetnek, akárcsak őseink tették.

A családfőt még a nagyanyja tanította meg az erdő kincseinek felfedezésére, ő pedig továbbadta tudását feleségének és két kislányának. A manchesteri család a gombák és a növényi eredetű élelmiszerek mellett a vadászatok során hátrahagyott zsákmányokat is begyűjti, hogy később felhasználhassák azokat.

Jim Parums és kislányaForrás: Jim Parums / SWNS

A hivatásos termésgyűjtőként dolgozó, villamosmérnökként végzett Jim ma már csak hébe-hóba jár élelmiszerboltba, leginkább tésztáért és olívaolajért, egyébként elmondása alapján minden más, amire szükségük van, megterem a kertjükben vagy a rengetegben.

A feleségem is kiváló gyűjtögetővé vált az évek során, a hároméves lányom pedig már meg tudja különböztetni az ehető gombákat a mérgezőktől – mondta a férfi büszkén a Daily Mailnek, majd hozzátette: szerencséjük van, hiszen egyik gyermekük sem válogatós: imádják a természet ihlette házi gasztroremekeket.

Ízletes fogás a természet kincseibőlForrás: Jim Parums / SWNS