Hoppá! Ezzel a trükkel garantáltan sikeres lesz a fogyókúra

Forrás: Freepik -
Kína fogyás csokoládé kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A trükkös elméletet a hsziani Shaanxi Egyetem kutatói dolgozták ki, miután a módszert tesztelték néhány önkéntesen.

Az elmélet kutatói szerint az emberek többsége sokkal többet eszik, mint amennyire valójában szüksége lenne a szervezetének. Azonban, ha kisebb adagokat teszük a tányérra, kisebb darabokban elrendezve, sokkal kevesebbet fogunk enni.

Ezt a kutatásuk eredményei is alátámasztották.

A kísérletbe 34, átlagosan 20 éves résztvevőt vontak be. Nekik 60 fotót mutattak meg, amelyeken tíz különböző mennyiségű csokoládé volt látható, 60 grammtól egészen a 200 grammig, különböző számú darabokra vágva.

Hoppá! Ezzel a trükkel garantáltan sikeres lesz a fogyókúra Forrás: Freepik

Például készült hat kép egy 100 grammos csokoládéról, amelyet 9 és 16 darabra is osztottak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők a 16 darabos csokoládét nagyobb mennyiségnek gondolták, mint a kilenc darabosat, holott mindkettő egyaránt 100 gramm volt.

A tesztet kitöltők akkor is nagyobbnak vélték a csokoládét, amikor az édességet feldarabolták és szétterítették a tányéron - írja a Daily Mail.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogyha az ételt feldaraboljuk, és a részeket távol helyezzük egymástól, akkor többnek fogjuk érezni az étel mennyiségét, így kevesebbet fogunk belőle enni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.