Stroke miatt nem vezethet Cintula, ezért úgy döntött: eladja az autóját

betegség Cintula dj szívleállás stroke vezetés Keresztes Tibor jogosítvány eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cintula, alias Keresztes Tibor 2020-ban, otthonában kapott stroke-ot. Ám a vezetéstől nemcsak az agyi érkatasztrófa, hanem egy korábbi szívleállás miatt is tiltotta el orvosa a lemezlovast. 

Már négy éve jár gyalog Cintula, aki 2020-ban úgy élhette túl a stroke-ot, hogy gyorsan felismerte a jeleit, és utolsó erejével még kihívta az orvost. Ehhez adódik hozzá egy korábbi szívleállása is - a kettő együtt orvosát arra késztette, hogy megtiltsa Tibornak az autóvezetést. Így az egykori lemezlovas kénytelen gyalog járni, de nem bánja,mert tudja, hogy a szívének jó tesz.

"Nagyon szerettem vezetni, van is egy remek autóm, amit 1999-ben kaptam az egyik nagy cégtől. Szépen karbantartottam, vigyáztam rá, de már négy éve nem ülhettem benne, így most úgy döntöttem, meghirdetem, mert csak áll egy helyben, lassan benövi a gaz, és nem akarom, hogy tönkremenjen" - árulta el a Blikknek Cintula.

A lakásától a legközelebbi buszmegálló 2 kilométerre van, s mivel nem tud egy helyben megülni, minden nap megteszi ezt a távot oda-vissza.

Az egykor sűrűn éjszakázó műsorvezető ma már inkább írással foglalkozik Forrás: MTI/Czimbal Gyula

"Állítólag, ha így folytatom, örökké élhetek" - mondta a lapnak az egykor sűrűn éjszakázó műsorvezető, aki ma már inkább írással foglalkozik: életrajzi könyvet ad ki, de nem a klasszikus értelemben. A kötetben olyan történetek lesznek, melyeket a barátainak mesélt el, ők pedig leírták. Pikánsabb sztorikra is számíthatnak az olvasók, de csak akkor, ha az érintettek beleegyeznek:

"Lesznek szaftosabb történetek, de korrekt szeretnék lenni, ezért a megjelenés előtt mindenkinek megmutatom a róla szóló részt, és aki nem egyezik bele, azét széttépem. De kamerák előtt, hogy utána ne reklamálhassanak, hogy kihagytam őket" - viccelődött Cintula, aki nem tagadja, hogy a múlt rendszerben beszervezték besúgónak, de mivel sosem érdekelte az ilyesmi, és ideje sem lett volna megfigyelni másokat, vagy jelentéseket írni, tőle senki semmit nem tudott meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.