A színésznő nemrég komoly döntést hozott: hirtelen elhagyta a Thália Színházat és Magyarországot, majd egy évre eltűnt a nyilvánosság elől. A válása után Spanyolországba költözött, ahol lelkileg rendbe szedte magát és újult erővel tért vissza a szakmába.

Schell Judit 25 év után úgy döntött, szüksége van egy hosszabb szünetre, hogy kiszakadjon a megszokott közegéből és feltöltődjön. Külföldön rájött, hogy a fiatalkori lelkesedés hiányzik belőle a színészet iránt. Bár azt ígérte a Thália Színháznak, hogy hazatértét követően azonnal visszatér a színpadra, a dolgok végül máshogy alakultak – írja a Blikk.

Schell JuditFotó: Csudai Sándor - Origo

A mélyén már túl vagyok. Már jövök felfelé. A mélyben Spanyolországban voltam. Ültem a világ egyik legszebb helyén a tengerparton a napsütésben, a hálószobámból a végtelen vizet láttam, és közben arra gondoltam, hogy vége a világnak. De ezen már túl vagyok. Nagyon hálás vagyok, hogy addig ülhettem ott, amíg fel nem bírtam állni – fogalmazott a híresség, aki azt is elárulta: új energiákkal, de óvatosan és szemérmesen vág majd bele ismét a munkába.