Híres detektívek és kedvenc ételeik: ezeket fogyasztják a krimiirodalom és a bűnügyi sorozatok legendás főszereplői

főszereplők detektív bűnügyi sorozatok magazin ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A krimiirodalom és a bűnügyi sorozatok legendás főszereplői a nyomozásra fordított agymunkában elégetett kalóriákat kedvenc fogásaikkal pótolják. Ezekből szemezgettünk most. Te hányat ismertél közülük?

Hercule Poirot

Agatha Christie legendás karaktere két gyilkosság felderítése között előszeretettel adózik az élvezeteknek. Igazi ínyencként nem veti meg az olyan különleges fogásokat, mint például a fácán, de természetesen a croissant és a különböző sajtok is nagy kedvencei. A bajszos belga édesség gyanánt természetesen, érthető okokból, a kiváló minőségű csokoládét preferálja, és persze friss croissant is gyakran kerül a tányérjára.

Hercule Poirot Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© ITV Plc / Granada International/Itv Plc / Granada International

Miss Marple

Az írónőnek egy másik híres nyomozót is köszönhet a világirodalom. Miss Marple kimondottan édesszájú angol hölgy, akinél kihagyhatatlan az öt órai tea scone-nal és dzsemmel, de a tortákat és süteményeket is előszeretettel fogyasztja kalandos hétköznapjaiban.

Miss Marple Forrás: KPA/ Northfoto/Hungary/ Romania/ Bulgaria/ Serbia/ Ukraine/ Russia (C) Northfoto/M.G.M

Sherlock Holmes

Az angolok kedvenc detektívje honfitársával szemben az egyszerűbb, könnyű étkek híve.

Reggelire gyakran csak kávét fogyaszt, vagy esetleg ham & eggs-et. Nem szereti ebédre fecsérelni a drága időt, jellemzően csak egy szendvicset kap be, vacsorájáról pedig általában házvezetőnője, Mrs. Hudson gondoskodik.

Sherlock Holmes Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Jessica Fletcher

Az Angela Lansbury által megformált krimiregényíró és amatőr nyomozó a Gyilkos sorok című sorozatban kimondottan kedveli a tengeri fogásokat, különösképpen a homárt. Emellett pedig könnyen elcsábul, ha finom tortákról vagy kekszekről van szó.

Jessica Fletcher Forrás: MPP / Bestimage/MPP / Bestimage/Mpp / Bestimage

Monk

A flúgos nyomozó, Adrian Monk rigolyái az étkezésére is kiterjednek. Retteg a bacilusoktól és az ételeivel kapcsolatban is szabályokat követ: kedvencei a tökéletesen szabályos kör alakú palacsinta vagy pizza.

Monk Forrás: IMDb

Columbo

Ballon kabát, szivarfüst, egy soha nem látott feleség és egy öreg Basset hound kutyus. Csupán ennyit kell említeni, és máris megelevenedik előttünk az olasz származású nyomozó. A hadnagy a sallangmentes egyszerűség híve, aki hírből sem ismeri a luxust. Kedvenc fogása, a chili is erre utal, amit minden nap fogyaszt, és ami felesége szerint egyszer még a sírba fogja vinni.

Columbo Forrás: ZUMA Press/(C) HU, RO, BG, UA, SCG/ Northfoto/The Movie Company

He érdekelnek a rejtélyek és az izgalmas nyomozások, semmiképp ne maradj le a Troll a konyhában második évadáról! Hétköznap esténként érdemes a VIASAT3-ra kapcsolni, ugyanis 19:30-tól minden héten 6-6 celeb szorgoskodik a képernyőn, valaki közülük pedig azon mesterkedik, hogy elrontsa az ételeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.