Miller Dávid megfújta az alkoholszondát egy konyakmeggy után - ez lett az eredmény

Forrás: police.hu -
Miller Dávid alkoholszonda konyakmeggy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTL Reggeli című műsorában Miller Dávid műsorvezető két konyakmeggy elfogyasztása után megfújta a rendőrségi alkoholszondát, amely erős ittasságot jelzett. A műsor célja az volt, hogy bemutassák, vajon az alkoholtartalmú édességek miatt kerülhetnek-e bajba a sofőrök.

Szécsi Tibor rendőr-alezredes elmondta, hogy a szonda által Miller Dávidnál mért 0,78-as érték bűncselekménynek számítana, ha a műsorvezető közvetlenül előtte autót vezetett volna. A rendőrség tapasztalata szerint sokan konyakmeggy fogyasztásával próbálják mentegetni az ittas vezetést.

Forrás: police.hu

Azonban Dávid esetében kiderült, hogy a műsorvezető még le sem nyelte a konyakmeggyeket, mielőtt a szondát megfújta. Szécsi Tibor szerint, ha egy perc múlva ismételten szondáztatnák, a mérés nullás értéket mutatna.

Ez alapján a közúti ellenőrzések alkalmával néhány szem konyakmeggy elfogyasztása nem okoz pozitív alkoholszonda eredményt. Zalatnay Sarolta korábban azt állította, hogy egy születésnapi buliról tartott hazafelé, ahol csak néhány szem konyakmeggyet evett, és szerinte ez okozta az ittas vezetésért elvont jogosítványát – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.