Soha ne húzd le a WC-t úgy, hogy közben rajta ülsz: veszélyre figyelmeztet a szakértő

Forrás: Shutterstock -
orvos baktérium wc fertőzés
Egy orvos megosztotta, miért nem szabad soha úgy lehúzni a WC-t, hogy még rajta ülsz.

Mehraveh Seyyed Sayyah orvos, orvostanhallgató és influenszer olyan meglepő dologra hívta fel az emberek figyemét, amire talán senki nem gondolt: veszélyes lehet, ha úgy húzzuk le a WC-t, hogy közben rajta ülünk.

Forrás: Shutterstock

A WC-kagylók általában sok kellemetlen baktériumot rejtenek – különösen a használat utáni pillanatokban. Az olyan veszélyes kórokozók, mint az E.coli és a Staphylococcus a levegőbe vagy a bőrre kerülhetnek, ez pedig fertőzésekhez és kiütésekhez vezethet.

Az E.coli súlyos gyomorfájdalmat, véres hasmenést és akár veseelégtelenséget is okozhat. A tünetek általában hét napig tartanak, ha nincsenek szövődmények, de egyes fertőzések súlyosak és életveszélyesek lehetnek.

A Staphylococcus általában csak bőrproblémákat okoz, például keléseket, foltokat és kiütéseket, de ha a véráramba kerül, vérmérgezést, tüdőgyulladást vagy csont- és ízületi fertőzéseket okozhat.

"Ennek megelőzése érdekében az öblítés előtt célszerű mindig lecsukni a fedelet" – mondta a szakember. Azt pedig egyáltalán nem javasolja, hogy úgy húzzuk le a WC-t, hogy közben még rajta ülünk, hiszen úgy még nagyobb a fertőzések kialakulásának valószínűsége - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.