Hibát követsz el, ha magas hőmérsékleten mosod ki az ágyneműdet: a szakértő elárulja, milyen hőfokon kellene

Forrás: Shutterstock -
legmagasabb hőmérséklet ágyneműhuzat lepedő ágynemű mosás
Az ágyneműk rendszeres mosása elpusztítja a kórokozókat, baktériumokat és poratkákat. Egy ágyneműszakértő szerint ehhez azonban nincs szükség arra, hogy a legmagasabb hőmérsékleten mossunk. 

A rendszeres ágyneműcsere alapvető eleme a hálószobai higiénia fenntartásának. Az ágyneműnk napi szinten érintkezik a bőrünkkel, a testünk kiválasztási folyamataival és a testnedveinkkel, mint például az izzadtság. Ezek az anyagok és folyadékok lerakódnak az ágyneműbe, és idővel baktériumok és allergének megjelenéséhez vezethetnek.

Hibát követsz el, ha magas hőmérsékleten mosod ki az ágyneműdet: a szakértő elárulja, milyen hőfokon kellene Forrás: Shutterstock

A legjobb gyakorlat szerint hetente egyszer ajánlott lecserélni mindent, beleértve az ágyneműhuzatot, a lepedőt és a párnahuzatot is. Az ágyneműben felhalmozódott baktériumok és allergénektől való megszabadulás érdekében azonban nem szükséges a legmagasabb hőmérsékleten mosni a lepedőt, huzatokat. A szakértő szerint elegendő 40 fokon mosni az ágyneműket, ezzel elkerülhető a zsugorodás és a fakulás - kivéve a fehéreket, amelyeket ajánlott ennél magasabb hőfokon kimosni - írja az Express.

Ezért veszélyes, ha egyből beágyazol felkelés után

Te is egyből beágyazol miután felkelsz, hiszen zavar, ha rendezetlen az ágyad? A rend szeretete jó tulajdonságod, bár az ágynál ez közel sem veszélytelen. Ebben a cikkünkben eláruljuk, miért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.