"Kis híján belehaltam" - sötét titkairól és drogfüggőségéről vallott Naomi Campbell

Forrás: https://www.instagram.com/naomi/ -
Gianni Versace Naomi Campbell drogfüggőség The Super Models
Naomi Campell nem titkolka, hogy  a '90-es években, karrierje csúcsán nem sok hiányzott, hogy belehaljon drogfüggőségébe. 

A legendás kifutósztár őszintén beszél korábbi szerhasználatáról az AppleTV+ új dokumentumfilmjében, a „The Super Models"-ben, ahol bevallotta, hogy annak érdekében, hogy képes legyen megbírkózni gyermekkori traumájával és az olasz tervező és közeli barát, Gianni Versace halálával, a kokainhoz fordult.

Naomi Campbell Forrás: https://www.instagram.com/naomi/

„Azt hiszem, amikor elkezdtem használni, a gyász volt az egyik dolog, amit próbáltam leplezni. Elcseszett dolog a függőség, tényleg az" – mondta Campbell – „Azt hiszed: ó, ez be fogja gyógyítani a sebeidet, de nem. Hatalmas félelmet és szorongást okoz. Szóval tényleg nagyon haragudtam."

A divatikon azt mondta, hogy a világa megrendült, amikor Versacét 1997-ben Miami Beach-i otthona előtt meggyilkolták.

„Nagyon érzékeny volt rám, minden rezdülésemet érezte. Tolt maga előtt, amikor nem hittem, hogy képes vagyok rá, akkor is arra kényszerített, hogy lépjek ki, és menjek tovább. Tehát amikor meghalt, a gyász maga alá temetett"– emlékezett vissza Campbell.

A brit születésű szupermodell öt évig küzdött a függőségével, 1999-ben egy fotózáson össze is esett.

„Megpróbáltam leplezni az elhagyással kapcsolatos érzéseimet, de nem ment, képtelen voltam. És kis híján belehaltam és ez nagyon fájt. Félelmetes volt, az ébresztő, amire szükségem volt ahhoz, hogy eldöntsem, jelentkezek rehabilitációra. Ez volt az egyik legjobb és az egyetlen dolog, amit akkoriban tehettem magamért" – mondta Campbell, aki évekig dolgozott azon, hogy leszokjon a drogokról, de mára tiszta, és bár időnként még eszébe jut, ahogy mondja, most már rendelkezik az eszközökkel, melyekkel kezelni tudja, ha felébredne benne a vágy.

Amellett, hogy Versace halálával küszködött, a kétgyermekes édesanya korábban arról is elmélkedett, milyen gyermekkori traumát élt át, miután apja elhagyta édesanyját.

Campbell egy Barbara Walters-szel készített 2000-es interjú során nyílt meg az elhagyási traumájáról, amely a „The Super Models" című filmben is szerepelt.

„Sok problémám van gyerekkorom óta. Nem ismerem az apámat, nem találkozhattam az anyámmal. Ez sok érzést hoz felszínre, melyek egyike a harag. Azt gondolom, hogy a harag megnyilvánulása mélyebb probléma. Szerintem a bizonytalanságon, az önbecsülésen és a magányon alapszik..." – idézi a Page Six az egykori szupermodell, ma már kétgyerekes édesanya dokumentumfilmben elhangzott mondatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.