A profi pék elárulta, hogyan tároljuk a kenyeret: így maradhat sokáig friss és puha

Forrás: Shutterstock -
frissesség tárolás kenyér
Nincs rosszabb, mint az állott – vagy penészes – kenyér. Egy szakértő elárulja, hol tároljuk a cipót a frissesség megőrzése érdekében.

Senki sem akar állott – vagy ami még rosszabb, penészes – kenyeret, és természetesen pazarolni sem szeretnénk, ezért fontos megtanulnunk, hogyan tároljuk az élelmiszereinket a legmegfelelőbb módon. Sarah Bridenstine, egy profi pék és szakács megosztott néhány trükköt a kenyér tárolására.

Arra a kérdésre, hogy hol a legjobb tárolni a kenyeret, Sarah azt válaszolta, hogy egy hűvös és száraz hely a legideálisabb, és azt javasolta, hogy a kenyértartó vagy a tárolószekrény legyen távol a tűzhelytől.

Forrás: Shutterstock

Napi fogyasztás esetén papírzacskóba vagy pamutkendőbe érdemes csomagolni a kenyeret. Ez segít a leginkább abban, hogy még megtartsa a nedvességet a kenyér, de ne penészesedjen. Sarah szerint a legrosszabb hely a kenyér tárolására a hűtő. „Bár néhány bolti, tartósítószerrel megrakott kenyér némileg bírja ezt a környezetet, nem ideális választás."

A fagyasztás azonban jó ötlet, csak arra kell figyelni, hogy szorosan csomagoljuk be a kenyeret - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.