Nagyon nem mindegy, hogyan tárolod a burgonyát: akár hónapokig is elállhat

Forrás: Shutterstock -
burgonya krumpli tárolás papírzacskó vacsora
Bosszantó, ha akkor veszed észre, hogy puha, ráncos és kicsírázott a kamrádban a krumpli, amikor épp vacsorát szeretnél főzni belőle. Szerencsére azonban vannak olyan tárolási módszerek, amelyekkel a burgonya hosszabb ideig friss marad, így nem kell rövid idő után kidobni.

A legtöbben az gondolják, hogy a legjobb, ha a burgonyát zacskóban hazaviszik, és abban tárolják, ám ez nem igaz. Stephaine Booth háztartási szakértő, aki főzési és takarítási tippekre specializálódott, TikTok-videóban mondta el, mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy sokáig friss legyen a krumpli.

A nem megfelelő helyen tartott krumpli gyorsan kicsírázik. Forrás: Shutterstock

A burgonya megfelelő tárolás esetén akár két hónapig is eláll, de ha a körülmények nem ideálisak számára, megpuhul, penészes lesz vagy kicsírázik.

Ugyanígy nem jó az sem, ha a tűzhely melletti szekrénybe tesszük, ott pedig túl meleg van.

Stephanie azt is elmondta, tartsuk távol a burgonyát a fokhagymától, a hagymától, a medvehagymától vagy bármilyen más gyümölcstől és zöldségtől, ugyanis azok etiléngázt bocsátanak ki, amitől a krumpli gyorsabban romlik.

@stephanieboothhome Storage Tips for keeping potatoes fresh a lot longer @donna_c123 #kitchenhacks#storagetips#storageideas#producetips#answeringcomments#needtoknow♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.