Biztos, hogy eddig rosszul tároltad a paradicsomot – a szakértők elárulták, hogy maradnak tovább frissek

Forrás: mongione / Shutterstock -
paradicsom hűtő tárolás friss
Ha frissen akarjuk tartani az élelmiszert, automatikusan betesszük a hűtőbe. De – ha a paradicsomról van szó – kiderült, más titka van annak, hogy a legjobb állapotban tartsuk.

Mindannyian arra törekszünk, hogy ételeinket minél tovább frissen tartsuk, nem akarunk pazarolni. Ez igaz a gyümölcsökre és a zöldségekre is, ám minden fajtának megvan a maga igénye, vagyis nem válik be ugyanaz a tárolási módszer mindegyiknél.

A paradicsom nem mindig való a hűtőbe Forrás: mongione / Shutterstock

A paradicsom esetében például sokan elkövetünk egy nagy hibát: azonnal a hűtőbe tesszük, ami nem mindig a legbölcsebb ötlet. Amikor hazavisszük őket, először ellenőrizzük a paradicsom érettségét, amely az illatáról állapítható meg a legkönnyebben: határozott, karakteres illatot kell éreznünk. Ezeket a darabokat nyugodtan tehetjük hűtőbe, akár 2 hétig is elállnak. Ha azonban a paradicsomunk még éretlen, akkor ne tegyük hűvösre, ugyanis ebben az esetben az érési folyamat megszakad, ennek az eredménye pedig az ízetlen paradicsom - írja a Daily Star.

További tárolási tipp: Két hétig is friss maradhat a banán, ha egy egyszerű trükköt alkalmazunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.