Kiderült, melyik a legmegfizethetőbb város Európában: olcsó az étkezés és a szállás

Forrás: Thinkstock -
turista olcsó város Európa
A legfrissebb kutatások szerint a legolcsóbb úticél Európában az idei évben a görög főváros, Athén lett.

Athént, Görögország fővárosát megfizethető árai miatt 2023-ban a turisták leglátogatottabb helyévé választották Európában. A történelmi város tele van hihetetlen látnivalókkal, elképesztően finom ételekkel és italokkal, mindez kedvező áron.

Ősszel is ideális célpont Athén és a görög szigetvilág

Ha minden alkalommal összefacsarodik a szíved, amikor a Bazi nagy görög lagzit vagy a Mamma Miát nézed, és minden vágyad, hogy egy finom italt szürcsölgetve élvezhesd a hamisítatlan görög vendégszeretet, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj! Nincs is nehéz dolgod, ugyanis ma már Athéntól Rodoszig több mint 30 görög városba juthatunk el Budapestről kényelmesen, repülővel.

A Holiday Cars a tanulmány során gyakran vásárolt, népszerű termékek árait vizsgálta. Ezek közé tartozott egy csésze kávé, egy üveg sör, egy üdítő, egy pohár bor, egy háromfogásos étkezés két személyre és egy retúr buszjegy a reptérre.

Athén, Görögország Forrás: Thinkstock

Bár egyes történelmi látnivalók költségesek lehetnek, ezt ellensúlyozza a legolcsóbb étkezés és szállás. Egy athéni hétvége teljes költsége 207,18 font (körülbelül 92 000 Ft) volt. A legolcsóbbnak bizonyult a háromfogásos vacsora két személyre – beleértve a bort, ami átszámítva 17 000 forintra jön ki, a városnéző városi buszos túrát 7 500 forintért, valamint a hétvégi tartózkodást két főre egy 3 csillagos szállodában, amelynek az ára közel 40 000 forint - írja a Daily Star.

Tervezel még utazni idén? A szakértő elmondja, mikor érdemes elkezdeni a szervezést

Athén után az alábbi európai városok kerültek fel a lista elejére:

  1. Athén, Görögország
  2. Lisszabon, Portugália
  3. Krakkó, Lengyelország
  4. Riga, Lettország
  5. Budapest, Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.