Tervezel még utazni idén? A szakértő elmondja, mikor érdemes elkezdeni a szervezést

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Vietnam Stock Images/Shutterstock. No use without permission./Vietnam Stock Images -
szálláshely téli szünet utazás repülőjegy tipp
A szakértők azt javasolják, hogy aki a téli iskolai szünetre el akar utazni a családdal, már ne sokáig gondolkodjon, feltéve, hogy az is számít, hova és mennyiért.

Az utazásra a legtöbb embernek előre készülnie kell, hiszen egy népszerű időszakban verseny van a szálláshelyekért és a repülőjegyekért is. Márpedig mindenki a lehető legjobb áron szeretne elutazni a lehető legjobb helyekre. Hogy ezt meg is tudjuk valósítani, szakértő ad tanácsot arra, hogy mikor érdemes lekezdeni a szevezést, lefoglalni a szállást és a jegyeket.

Nem meglepő módon az első és legfontosabb tanács, hogy mielőbb foglaljunk le mindent, ami a kruccanáshoz szükséges, és ez necmcsak a szállást és a jegyeket jelenti, hanem az esetleges autóbérlést, a helyi túrák költségeit stb. Mindent. És tényleg korán, mert a népszerű helyekre már hónapokkal a tervezett időpont előtt lehetetlen a foglalás.

Időben kell elkezdeni a szervezést Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Vietnam Stock Images/Shutterstock. No use without permission./Vietnam Stock Images

Az olcsó repülőjegyek megszerzésében segíthetnek az olyan oldalak, mint a Skyscanner, melyek értesítést küldenek a kívánt úticéllal kapcsolatos változásokról, a legolcsóbb jegyekről, árcsökkenésről stb., és a szálláshoz, autóbérléshez is adnak tippeket a kiválasztott időponthoz igazítva.

„A repülőjegyek árai úgy alakulnak, ahogy a légitársaságok nyomon követik az útvonalak iránti érdeklődést, és kapacitást növelnek a kereslet kielégítése érdekében, lehetővé téve, hogy többen repülhessenek a legnépszerűbb úti célokra" – magyarázza a szakértő, hozzátéve, hogy ha egy kívánt úticélra nagyon fogynak a jegyek, és emiatt kapacitásbövelést végez a légitársaság, olyankor egy rövid időre túlkínálat jelentketik, emiatt átmenetileg csökkenek az árak, amivel az utas jár jól.

Érdemes egy nappal korábban repülni, mint ahogy érkezni szeretnénk, a szakértők szerint minél távolabbi a célpont, annál nagyobb lesz az esetleges késés. Ha fix programunk van, inkább egy nappal korábbra tervezzük a pihenés első napját, minthogy lemaradjunk valamiről.

További tipp, hogy érdemes hajnali járatokat választani, egyrészt, azokra olcsóbb a jegy, másrészt ritkábban késnek.

A poggyászoknál, ha átszállásokkal tarkított lesz az utazásunk, és különböző társaságokkal repülünk, érdemes a végső célállomásra feladni az bőröndjeinket, mert minél több állomáson kell átvennünk és ismételten feladnunk a poggyászt, annál nagyobb eséllyel veszítik el. Az utazótáska még egy több átszállsos utazásnál is elég kell, hogy legyen, ha jól van összepakolva a szükséges holmink.

„A legtöbb esetben a hat-kilenc hónapra előre történő tervezés segíthet abban, hogy minden olyan tevékenység, kirándulás és szállás elérhető legyen, amely érdekli az utazót. Ha azonban olyan helyekre látogat el, amelyek még nem túlságosan felkapottak, gyakran találhat utolsó pillanatban is remek ajánlatokat és kedvezményeket" - összegezte tanácsait a Huffington Postnak a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.