Ha tudni akarod, meddig fogsz élni, végezd el ezt a tesztet

Forrás: Thinkstock -
halál törökülés Európai Kardiológiai Társaság élettartam testhelyzet
A legtöbb ember kíváncsi arra, hogy mikor fog meghalni, de ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy jobb, ha nem tudjuk, mikor üt az utolsó óránk. Nos, van egy teszt, ami a kardiológusok szerint segít abban, hogy „megjósolhassuk", meddig élünk. Azért véresen komolyan nem kell venni, de érdemes kipróbálni.

Ez a teszt semmi különösebb előkészületet nem igényel, csupán annyi a feladat, hogy ülj le a padlóra törökülésben, csak arra ügyelj, hogy legyen elég nagy tér körülötted és ha úgy adódna, ne ess neki semminek. Ez a kiindulóhelyzet, amikor 10 pontunk van.

Próbálj felállni ebből a testhelyzetből úgy, hogy se a karoddal, se a térdeddel, se a lábszárad oldalsó részével ne segítsd magad. Minden segítséggel egy pontot veszítesz. Miután felálltál, vond le az elveszített pontok számát és megkapod az eredményt.

A tesztet törökülésből indítsd! Forrás: Thinkstock

Ez a teszt az Európai Kardiológiai Társaság jövőbeli élettartamot vizsgáló tanulmányából származik és több ezer ember kipróbálta már - írja a Ladbible.

Arra jutottak, hogy a nulla és három pont közötti pontszámot elérő emberek hatszor nagyobb valószínűséggel halnak meg a következő hat évben, mint társaik, de veszélyeztetett mindenki, akinek 8 alatt volt a pontszáma, az ideális az, ha 8-9 vagy 10 pontod van.

Fontos tudni, hogy a teszt 50 és 80 év közötti embereket céloz meg, tehát a fiatalok természetszerűen jobb pontszámot érnek el.

A teszt egyébként az izomerőt méri, és azt, hogy mennyire tudod megőrizni az egyensúlyérzékedet, az esések ugyanis idős korban hatalmas veszélyt jelentenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.