7 szokás, ami több mint 20 évvel meghosszabbíthatja az életedet

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 RossHelen/Shutterstock. No use without permission./Rosshelen -
tanács tanulmány élettartam korosztály
Egy friss kutatás szerint apró változtatásokkal akár 20 évvel is képesek lehetünk meghosszabbítani az életünket. Nincs más teendőnk, mint megfogadni néhány egyszerű, de annál hasznosabb tanácsot.

A kutatásban 719 147 személy vett részt, akik 40 és 90 év közötti korosztályhoz tartoztak. Az adatokat 2011 és 2019 közötti kérdőívekből és orvosi feljegyzésekből gyűjtötték össze. A tanulmány szerint mindösszesen hét szokást kell beépíteni a mindennapokba a hosszú és minőségi élet érdekében.

Ezek az alábbiak:

  1. Mozgás
  2. Társas kapcsolatok
  3. Megfelelő minőségű alvás
  4. Mérsékelt alkoholfogyasztás
  5. Egészséges étrend
  6. Dohányzás mellőzése
  7. Stresszforrások csökkentése
7 szokás, ami több mint 20 évvel meghosszabbítja az életedet Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 RossHelen/Shutterstock. No use without permission./Rosshelen

A tanulmány szerint azok az emberek, akik a fenti hét szokást alkalmazták a mindennapokban jelentős élettartam növekedést tapasztaltak. A nők, akik mind a hetet beépítették az életükbe, körülbelül 21 évvel tovább éltek, míg a férfiaknál ez a növekedés körülbelül 24 év volt.

Bár a legnagyobb várható élettartam növekedést azok tapasztalták, akik mind a hét tanácsot megfogadták, azok is tapasztaltak előnyöket, akik csak néhányat – vagy akár csak egyet – ültettek be a mindennapjaikba - áll a tanulmányban, amit a Huffpost tett közzé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.