recept egészség körte édesség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Homérosz az istenek ajándékának nevezte a körtét, nem is véletlenül. A körte fogyasztása segít a csontritkulás megelőzésében, jótékonyan hat az emésztőrendszer működésére, és az epebetegeknek is igazi csodaszer. Mi most Buday Péter pofonegyszerű receptjei között válogattunk, de ide kattintva még több körtés finomságot találsz!

1. Mennyei körteflambé (407 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
6 dkg körte
0,3 közepes darab citrom
0,5 dl narancslé, 100%-os
2 dkg vaj
3 dkg cukor
2 dkg dió

Így készítsd el:
A cukrot serpenyőben karamellizáld, amikor pedig szép, egyenletes aranybarna színű, a durvára vágott diót vagy mandulát (vagy mindkettőt) pirítsd bele a karamellbe. Ekkor add hozzá a cikkekre vágott körtét. Nyomd rá a citromot, és önts hozzá kettő narancsból csavart narancslevet. Addig forrald, amíg a gyümölcs félig meg nem puhul. Ez mindössze 2-4 perc. Ekkor tegyél bele vajat, amitől nemcsak finomabb, bársonyosabb, hanem sűrűbb is lesz a mártás. Vaníliafagyival a legfinomabb.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. Körtés-kekszes sütemény (274 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
1 kisebb darab körte
40 g háztartási keksz
1 közepes kiskanál kakaópor
0,5 g fahéj
10 g vaníliás pudingpor

Így készítsd el:
Amennyiben egy adag készül, egy kisméretű műanyag tálkába rakj le egy réteg (kb 9 db) négyzet alakú kekszet, ez lesz az alsó tésztalap. A körtét mosd meg, hámozd meg és reszeld le, majd kevés vizet aláöntve pár perc alatt a tűzhelyen vagy mikrohullámú sütőben párold meg. Amikor már puha, szórd bele a fahéjat és a kb. 1 csapott evőkanál instant, hidegen készíthető pudingport. Keverd el, a lényeg az, hogy a pudingportól kocsonyás legyen az állaga. Terítsd rá a kekszre, simítsd el rajta, majd fedd be még egy sor keksszel. Kakaóporral szórd meg a tetejét. Egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon, és másnap a keksz illesztései mentén szeleteld fel. Készítheted rétegezve is: ebben az esetben ügyelj arra, hogy a körtének párologtasd el a levét (hogy ne ázzon el a keksz), a pudingport tejjel keverd el és tedd egy kis időre a hűtőbe. Ha a körte is kihűlt, a pudinggal és a keksszel felváltva rétegezd, végül a tetejét kakaóporral hintsd meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

3. Körtés-kivis-citromos ital (269 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
2 közepes darab körte
3 kisebb darab kivi
3 csapott evőkanál friss citromlé

Így készítsd el:
Mosd meg a körtét, hámozd meg a kivit. Vágd a gyümölcsöket egyenlő méretű darabokra, majd préseld ki a levüket. Öntsd a citromlével együtt a leveket egy pohárba, majd díszítsd körtedarabokkal. Mennyei lesz!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Tedd el üvegbe a nyarat!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130903-tedd-el-uvegekbe-a-nyar-kincseit-paradicsom-lekvar-szorp-es.htmlGyógyít és szépít: fogyassz nyers ételeket!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130812-nyers-etelek-gyogyito-hatasa-egeszseges-eletmod.html3 könnyű cukkinis recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130807-cukkinis-receptek.htmlKülönleges szőlős receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130829-recept-szolovel-szololepuding-pulykaragu-szolovel.html32 kilóra fogyott az önsanyargató lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130903-32-kilora-fogyott-kitiltottak-a-konditerembol-az-onsanyargato-lanyt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.