Étkezz egészségesen 1 doboz cigi árából - Mi megcsináltuk!

paradicsom ananász saláta egészséges életmód cigaretta gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ideje foglalkozom már az egészséges életmód témakörével, de itthon az emberek jelentős részétől, az ismerősi körömből sokszor kaptam olyan megjegyzést, hogy így étkezni igen drága. Ebben van némi igazság, hiszen a megfelelő helyről vásárolt ételek egy kicsit mindig többe kerülnek, mint a hipermarketek polcain található, adalékanyagban gazdag élemiszerek. Bezzeg a dohányzás - olyat sosem hallottam még, hogy valaki azért nem dohányzik, mert sokba kerül. Pedig drága, nem is kicsit - a Life.hu nemdohányzó részlege ezért úgy döntött, megmutatja, hogy egy doboz cigi árából is bőven elég egészséges finomságot lehet vásárolni. Arról pedig, hogy melyik éri meg jobban, kár is értekezni...

Judit: saláta, juice és tea (875 forint)

"Bevallom, én meglehetősen szokatlan dolgot reggelizem majdnem egy éve minden nap, de ez tartja rendben az emésztésemet és eltelít egészen délig. Ez a csodás reggeli a Caprese-saláta. Kicsit leegyszerűsítettem (kihagyom belőle a kapribogyót), és bőségesen meglocsolom olíva- vagy tökmagolajjal. Veszek két paradicsomot, felszeletelem, rárakosgatom a felszeletelt mozzarellát, megszórom bazsalikommal és oregánóval, megöntözöm olívaolajjal és kész. Ezúttal vettem hozzá egy kétdecis 100%-os narancslevet és főztem egy finom, karamellával ízesített fekete teát. Amióta így indítom a reggelt, nem gyötör puffadás vagy gyomorfájás, és sosem szorulok hashajtóra sem - ezt ugye nem kell részleteznem..."

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Szarvasi mozzarella: 265 Ft
2 szem paradicsom télen: 300 Ft
Olaj (7 decis üveggel veszek, ebből a napi adag: 50 Ft)
Bazsalikom, oregánó napi adag: 20 Ft
Cappy narancslé: 200 Ft
1 finom teafilter: 40 Ft
Összesen: 875 Ft - egy olcsóbb doboz cigi ára

Eszter: ízorgia ebédre, vacsorára (1040 forint)

"Évekig tudnék szárított paradicsomon és olajbogyón élni, de csak nagy ritkán engedem meg magamnak, hogy elcsábítson az egyik budapesti delikáteszüzlet csemegepultja. Mindenféle és fajta olajbogyót szeretek, ez alkalommal a pikánsan csípős chilis változattal leptem meg magam. A bogyó egyébként kiválóan védi az érrendszert, fantasztikus tápanyagforrás és javítja az anyagcserét. Az olíva és a szárított paradicsom nemcsak finom, de laktató is. A hajszálvékony pármai sonkát az eladó ajánlására választottam. A hideg ebéd után jólesik egy kocka édesség - a keretbe még ez is belefért."

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Teljes kiőrlésű kifli: 79 Ft
Zöld-fekete olíva (5 dkg): 149 Ft
Pármai sonka (4,60 dkg): 413 Ft
Szárított paradicsom (5,20 dkg): 259 Ft
Csoki: 140 Ft
Összesen: 1.042 Ft - egy doboz cigi ára

Bea: egészséges, édes nassolnivalók egész napra (1050 forint)

"Számomra fontos, hogy azok az élelmiszerek, amiket a szervezetembe juttatok egészségesek legyenek. A napi nassolásról viszont nem tudok lemondani. Ezért igyekszem olyan rágcsálnivalót vásárolni, ami amellett, hogy ízletes, tápláló is. Legújabb kedvencem a pomelo, amely bár citrusféle, sokkal édesebb, mint testvére, a grapefruit. Az avokádóval együtt csemegézve remek párost alkotnak ebéd előtt. Délután pedig puffasztott kölessel vagy kukoricagolyóval szoktam kombinálni a magvakat, amik egy tányéron remekül megférnek egymás mellett. Ezekben a kombinációkban nem csak a finom íz játszik szerepet. Együtt jót tesznek a bőrnek, az immunrendszernek, az avokádó ráadásul lúgosító hatású, a magok pedig segítik az emésztést és szépítik a bőrt!"

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Puffasztott kukorica vagy kölesgolyó: 250 Ft
Diákcsemege: 300 Ft
Pomelo: 350 Ft
Avokádó: 150 Ft
Összesen: 1050 Ft

Barbi: gyümölcs- és zöldséghalom egész napra (1040 forint)
"Nem fogyókúrázom, de már évek óta ráálltam a sok zöldség- és gyümölcsfogyasztásra, mert egyszerűen frissebb és energikusabb vagyok az ilyen ételektől. Általában este tudok főtt ételt enni, így napközben igyekszem nyers, vitamindús dolgokat fogyasztani. A szerkesztőség a belvárosban található, 3 utcára tőlünk pedig van egy szuper piac - hetente többször járok ide vásárolni. Az árak nagyon barátiak, az árusok nagy része pedig őstermelő, így bízom abban, amit eszem. Mostanában gyümölccsel indítom a reggelt, mert imádom az édeset, ebédre pedig gyakran eszem salátát és házi sajtot. Az új szerelmem a diós házi gomolya - imádom! És hogy jóllakom-e ezektől? Igen - ennyi étel reggelire, ebédre és uzsonnára bőven elég. Hiszen egész nap ülök, alig égetek kalóriát, így nem tehetem meg, hogy kekszekkel, sült krumplival és hízlaló ételekkel tömjem magam. Épp elég a vacsora."
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Kivi: 160 Ft
1/3 ananász: 180 Ft
Kaliforniai paprika: 225 Ft
Paradicsom: 110 Ft
Retek: 90 Ft
Házi diós gomolya, 10 dkg: 280 Ft
Összesen: 1045 Ft

Andi: 3 db kölesgolyó csirkés raguval (1050 forint)
"Míg a lányok többnyire a nyers dolgokkal is beérik, én ebédre szeretek főtt ételt enni, és húsra is szükségem van. A közeli egészséges ebédelős helyre sétáltam el, ahol kiválasztottam 3 darab méretes kölesgolyót csirkés raguval. Az ár nem a legolcsóbb, bár a környéken a húsos ételek általában ebben a kategóriában mozognak. A kölesgolyó kicsit íztelen volt, de igen laktató, a csirkés szósz azonban tele volt hússal, így összességében elmondhatom, hogy teljesen jól laktam a menüvel. Nem utolsósorban pedig egészséges volt, amit ettem: a köles ugyanis lúgosít, a kalóriatartalma igen alacsony, míg rostban nagyon gazdag. Érdemes kipróbálni!"
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
3 db kölesgolyó: 300 Ft
Csirkés ragu: 750 Ft
Összesen: 1050 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.