Mélyponton vagy? Így lendülj túl rajta

Forrás: Thinkstock -
mélypont életmódváltáséve2017 életmódváltás recept fogyókúra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már elkezdted a diétát, hogy bomba formába kerülj nyárra? Ne add fel akkor sem, ha mélypontok tarkítják az utadat, mert a cél nagyon is nemes. Hiszen a diétából egy új életmódot alakíthatsz ki, így az egészség és az állandó bomba forma garantált lesz.

1. Nézz új recepteket

Ha ugyanabból a néhány alapanyagból készíted el a diétás fogásokat, akkor ne lepődj meg azon, hogy hamarosan undorral nézel majd ezekre az ételekre. Próbálj meg minél több alapanyaggal dolgozni, legyenek ezek gabonák, zöldségek vagy gyümölcsök. Nagyon sokat segít, ha állandóan újabb és újabb recepteket keresel. Kövesd például a magyar finteszbloggereket, tőlük is sokat tanulhatsz a táplálkozásról.

Próbálj meg minél több alapanyaggal dolgozni Forrás: Thinkstock

2. Dobd fel az edzést

Ahogy az étkezésben, úgy a sportolásban is veszélyes lehet az egyhangúság. Ha mindig ugyanazt kell csinálni, az sokaknak nagyon hamar unalmassá válik. Próbálj ki többféle mozgásformát is, variáld a kedvenceidet, hogy véletlenül se érezd unalmasnak az edzéseket. A változatos erőpróbák arra is jók, hogy különböző feladatokban próbáld ki magad, így biztosan lesz sikerélményed is, hiszen mindig van, ami jobban, és ami kevésbé jól megy az elején.

Próbálj ki többféle mozgásformát is Forrás: Thinkstock

3. A zene mindig felpörget

Az edzésekhez mindig extra motivációt nyújthat, ha közben zenét hallgatsz. Semmi nem pörget fel úgy, mind a kedvenc ritmusaid, hiszen ezek olyan dalok, amire alapesetben is szívesen mozogsz, csak éppen tánc formájában. Itt tennénk hozzá, hogy néhány órányi tánc is szuper zsírégető. Egy óra tánccal 254 kalóriát is elégethetsz!

A 10 legjobb zeneszám futáshoz

Veled is sokszor előfordul, hogy nincs elég motivációd a sportoláshoz? Pedig egy jó edzőtárssal, vagy ha jobban szeretsz egyedül futni, néhány pörgős számmal is feldobhatod az edzésedet. Motiváld magad a legjobb ritmusokkal!

4. Türelem

Természetesen az is előfordul, hogy azért kerülsz mélypontra, mert nem úgy jönnek az eredmények, ahogy azt elvártad magadtól. Erre sincs jobb recept, mint a türelem, hiszen nincsenek instant megoldások, mindenhez idő kell. Viszont a türelem olyan dolog, amit gyakorolni lehet. Gyakorolhatod a meditációt, vagy járj el jógaórákra. Ezek olyan tevékenységek, amelyek megtanítanak arra, hogy le tudj lassítani.

Gyakorolhatod a meditációt Forrás: Thinkstock

5. Legyél sorstársak között

Nagyon sokat segíthet a mélyponton, hogy ha sorstársakkal veszed körbe magad. Olyanokkal, akiknek hasonló problémáik és persze hasonló céljaik vannak. Támogathatjátok egymást, megoszthatjátok egymással tapasztalataitokat, amiből rengeteget tanulhattok.

Nagyon sokat segíthet a mélyponton, hogy ha sorstársakkal veszed körbe magad Forrás: Thinkstock

3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdj

Szerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok!
Nők szteroid előtt és szteroid után - Durva fotók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170425-nok-szteroid-elott-es-szteroid-utan-durva-fotok.htmlA hosszú időn keresztül nagy dózisban szedett szteroid elképesztő módon alakított át embereket. A következőkben négy olyan nőt, olyan sportolót mutatunk be, akiknek tönkretette az életét a szer. Ez Zsír!--Ezt a diétás kekszet bármikor nassolhatodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-ezt-a-dietas-kekszet-barmikor-nassolhatod-fittanyu-receptje.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak arra kell odafigyelned, hogy milyen alapanyagokból állítod össze. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--Így sportol a 7. hónapban a magyar aerobikedző, Sziklai Ildikóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-interju-sziklai-ildiko-aerobic-oktatoval-aki-kismamakent-is-sportol.htmlIldikót az Instagramról ismerjük: hétről hétre láttuk, ahogy egyre nagyobb pocakjával posztolja a képeket az edzőteremből. A 26 éves lány ugyanis a 30. hétben jár, hamarosan életet ad első gyermekének. Most kifaggattuk arról, hogyan változtatott az edzéseken, illetve mit gondol azokról a fitneszőrültekről, akik az utolsó hónapban is komoly erőgyakorlatokat végeznek. Ez Zsír!--Vidám étkezések, szuper konyhai kiegészítők - Bazár!http://www.life.hu/ez-zsir/20170419-vidam-etkezesekhez-kiegeszitok.htmlA hétköznapi rohanások után hétvégén az étkezéseknek is jobban megadjuk a módját. Legalábbis meg kellene. Ehhez pedig szuper változatosságot biztosítanak a vidám konyhai kiegészítők, amelyekkel feldobhatjuk a reggeli tojást vagy éppen palacsintát, de egy csokis keksz is izgalmasabb, ha békakirályos és a torta is lenyűgözőbb, ha masnis. Ez Zsír!OrigoMentális tréning - így állítsd át az agyad, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170419-mentalis-trening-igy-allitsd-at-az-agyad-ha-fogyni-szeretnel.htmlNagyon fontos, hogy a fogyásnak, életmódváltásnak úgy kezdj neki, hogy mentálisan abszolút topon vagy. Vagyis tudod, hogy mit szeretnél, miben kell változnod, és nagyon komoly elhatározással vágsz bele. Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet: 50 kilót adott le életmódváltással Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170418-sikertortenet-interju-szivos-anitaval.htmlSzívós Anita nagyon korán, 14 éves korában vágott bele az életmódváltásba. Ekkor ugyanis már 105 kiló volt, és nagyon rosszul érezte magát a bőrében. A komoly elhatározás, az akaraterő és a kitartás viszont meghozta gyümölcsét. Szépen lassan 50 kilót adott le Anita, aki másokat szeretne motiválni a történetével. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.