Pokorny Lia bevállalta: csúf kiütésekkel fotózták a színésznőt

Forrás: Flow PR -
bőrbetegség Pokorny Lia szolidaritás kiütés csalánkiütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alaposan ráijesztett közösségi oldalán a rajongóira Pokorny Lia: csalánkiütésekkel a bőrén fotózták a színésznőt.

Pszichés problémákkal és alvási nehézségekkel küzd, éjjel akár véresre vakarhatja magát, és előfordul, hogy az utcára sem mer kilépni feltűnő tünetei miatt - így él az, akinek krónikus urticariája (csalánkiütése) van - olvasható Pokorny Lia Facebook oldalára feltöltött fényképe alatt, amelyen a színésznőt a csalánkiütésre jellemző piros foltokkal maszkírozták el.

Forrás: Flow PR

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése. A bőrbetegség krónikus formája ennél szerencsére kevesebb embert érint Magyarországon, de jellemzően a 20 és 40 év közötti nőket. Velük vállalt szolidaritást Pokorny Lia, Jordán Adél és Lola is.

Akár egy rossz szó is előhozhatja a csalánkiütést

A bőrbetegségek a legkellemetlenebb problémák közé tartoznak, különösen akkor, ha a tünetek az arc vagy a kéz bőrén jelennek meg. Vagyis azokon a területeken, amelyek szem előtt vannak, így nem lehet eltitkolni vagy elfedni azokat. A csalánkiütés a leggyakoribb bőrgyógyászati problémák egyike - a Life.hu erről a betegségről szóló cikkét ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.