II. János Pál férjes asszonnyal váltott intim leveleket

Forrás: AFP -
intim levelezés II. János Pál pápa cölibátus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több száz levél bizonyítja, hogy az egykori pápa nagyon szoros viszonyba került egy nővel.  30 éven át tartották a kapcsolatot.

Érzelmes kapcsolatot alakított ki II. János Pál pápa egy Anna-Teresa Tymieniecka nevű filozófussal, aki férjezett volt. Az egykori pápa és az amerikai nő 30 éven át leveleztek, ám ezeknek mindössze a fele került elő a Lengyel Nemzeti Könyvtárból.

Forrás: AFP

A több száz levél a BBC birtokába jutott, és kiderült, hogy igen bensőséges kapcsolatot alakított ki János Pál és a férjezett asszony. A levelezésnek csupán a fele van meg, ám ebből is látszik, hogy nagyon intim volt a viszonyuk. Tymieniecka és az egykori pápa kapcsolata még 1973-ban kezdődött, amikor a nő kapcsolatba lépett az akkor még krakkói érsekkel egy készülő könyve miatt. Akkor a nő személyesen is meglátogatta János Pált. Ezután kezdődött el a levelezésük, ami a pápává választás után sem maradt annyiban.

Forrás: AFP/Mike Persson

Közös fotóik is bizonyítják, hogy személyesen is többször találkoztak. Vidéki sétákról és síelésről is kerültek elő fényképek. Egy 1976-os levélben János Pál bevallotta, hogy nem talált választ azokra a sorokra, amikor Tymieniecka azt írja, elszakítva érzi magát tőle, és isten ajándékának nevezte a nőt. Ritka kéziratokkal foglalkozó Marsha Malinowski szerint Tymieniecka biztosan szerelmes volt, ezt egyértelműen tükrözik a levelek. Arról viszont nincs szó, hogy János Pál megszegte volna a cölibátust. Levelezésük egészen 2005-ig tartott, II. János Pál haláláig.

Rihanna mellbimbókkal ünnepelthttp://www.life.hu/intim/20160215-rihanna-kivillano-mellbimbokkal-attetszo-ruhaban-lepett-fel-a-musicares-galan.htmlAz énekesnő ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Az első ránézésre szerény és ízléses ruha alól bizony bőven kitűnnek a mellbimbói. Intim--Happy Valentine: David Beckham az alábbi nyalánkságokkal kedveskedett Victóriánakhttp://www.life.hu/intim/20160214-david-beckham-edes-ajandekokkal-lepte-meg-kedveset-victoria-backhamet.htmlKözel 20 éve nézzük tétlenül, hogy Victoria Beckham milyen szerencsés nő. Nos, a mai is egy ilyen nap.IntimOrigoRomantika a köbön: Zimány Linda Rómában Valentin-napozikhttp://www.life.hu/intim/20160214-zimany-linda-romaban-valentin-napozik-kedvesevel-kedves-ferenccel.htmlGáspár Evelin egy marék lufit kapott február 14-én, Sarka Kata pedig egy csokor rózsával lett gazdagabb, akárcsak Tóth Gabi. Zimány Lindának azonban nem akármilyen meglepetésben van része.Intim--Íme Tóth Gabi Valentin-meglepetése: Ezt kapta a kedvesétőlhttp://www.life.hu/intim/20160214-toth-gabi-valentin-meglepetese-egy-csokor-rozsa-ezt-kapta-a-kedvesetol.htmlSzép nap ez a mai, sorra érkeznek a Valentin-napi celebképek és ajándékfotók. Most például Tóth Gabi döntött úgy, közösségi oldalán is megköszöni szerelmének, hogy meglepte Bálint-napon. Intim--Sarka Kata is megkapta Valentin-napi ajándékát: Fotó!http://www.life.hu/intim/20160214-hajdu-peter-posztolta-ki-mit-kapott-felesege-sarka-kata-valentin-napra.htmlSzép nap ez a mai, sorra érkeznek a Valentin-napi celebképek és ajándékfotók. Most például Hajdú Péter döntött úgy, közösségi oldalán is köszönti kedvesét, Sarka Katát. Intim--Van egy kis hiányérzetünk Gáspár Evelin Valenin-napi ajándékával kapcsolatbanhttp://www.life.hu/intim/20160214-gaspar-evelin-valentin-napra-kizart-hogy-csak-egy-marek-lufit-kapott-volna.htmlGáspár Győző idesebbik lánya Valentin vasárnapjának délelőttjén posztolta ki, hogy mit is kapott erre a jeles ünnepre.Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.