Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anekdota szerint a fiatal lány elment a nagymamájához. Lelkileg teljesen össze volt törve, mert nagyon nem jöttek össze a dolgai. Amikor egy problémát megoldott, jött helyette a következő, már-már az idegösszeroppanás szélén állt.

A nagymama semmit nem mondott neki, csak feltett három lábasban vizet főni. Aztán elővett néhány répát, pár tojást, és kávészemeket. Az első lábasba tette a répát, a másodikba a tojásokat, a harmadikba a kávét. A lány kicsit értetlenül nézte a jelenetet, ahogy a három lábasban főnek a dolgok. A nagymama 20 perc múlva kiszedte őket. Az unoka csodálkozva megkérdezte: "Nagymama, ezt miért csináltad?"

A jövő ajtaját a jelen pillanata nyitja Forrás: Thinkstock

"Nézd meg ezt - válaszolt -, a répa a forró vízben megpuhul és szétesik. A tojás kívülről semmit sem változott, de ha feltöröd, látod, hogy kemény lett a belseje. A kávé ugyanolyan maradt, mint volt, de a víz körülötte barna lett. Kedves unokám, mindenkivel történnek rossz dolgok. Te döntöd el, miként reagálsz: mint a répa, szétesel, vagy mint a tojás, kívülről semmi sem látszik rajtad, de belül megkeményedsz, vagy olyan leszel, mint a kávé, ami nem változik, de valami csodálatos, illatos dolog fő ki belőle a forró víz hatására. Ne felejtsd, kislányom, a döntés mindig a te kezedben van."

Nos, engedd meg magadnak te is, hogy önmagadon keresztül tévedhess. Tévedhess a munkádban, tévedhess a párkapcsolatodban, és tévedhess bárhol az életedben, ugyanis csak a saját hibáidból tudsz tanulni. Ha sokat hibázol, sok esélyed van a tanulásra, de figyelj arra, hogy egy hibát lehetőleg csak egyszer kövess el, vond le belőle a megfelelő következtetést, és mint a köldökzsinórt, vágd el, majd hagyd magad mögött.

A jövő ajtaját a jelen pillanata nyitja,

és csak ezen a szűk ajtón keresztül léphetsz be oda. A múlt hibáiból fakadó, rossz érzésekkel teli hátizsákot ezért kint kell hagynod. De nem is lesz szükséged rá.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.