szemszárazság szembetegség PIROSSZEM2017 praktika szem alatti karikák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fáradt szem alatt megjelennek a karikák, de jellegzetes tünet a szemszárazság is. Hogyan védekezhetünk ellene? Íme, néhány szuper tipp!

Hideg kanál, az egyik csodaszer

A házi praktikákban gyakran szó esik a hideg kanálról. De valóban hasznos ez a módszer a kissé felpuffadt, karikás szemre? Nos, igen. A kanalat rakd egy éjszakára a hűtőbe. Mikor reggel kiveszed, helyezd a szem alatti területre. A hideg megnyugtatja a szemeidet. Figyelem! Végezz próbát a karodon. Ha túlságosan hidegnek (jegesnek) érzed a kanalat, akkor várj egy kicsit, mielőtt a szemedhez teszed!

Helyezd a hideg kanalat a szem alatti területre Forrás: Youtube/The Platform

A tej is csodaszer

Kevesen tudják, de a fáradt, duzzadt szemekre hatásos lehet a tej is. Ez a módszer nemcsak reggel hatásos, hanem este, lefekvés előtt is! Önts ki egy bögrébe hideg tejet, ebbe mártsd bele a vattakorongot, amit a smink eltávolításához is használsz. Hogy a módszer hatásos legyen, legalább 5 percig tartsd ott a korongot a szemeid alatt.

Szemcsepp, a gyors és hatékony segítség

A fáradt és száraz szemekre a leghatásosabb és leggyorsabb azonnali segítség a vény nélkül is kapható szemcseppek használata. Ezek nemcsak felfrissítik a szemedet, de segítenek abban, hogy a túlórát is átvészeld a monitor előtt.

A szemcsepp a gyors és hatékony segítség Forrás: Shutterstock

Teafilter a fagyasztóban

Akkor a szemünkre minden hatásos, ami hideg? Természetesen nem.

De a vörös, felduzzadt szemekre szintén áldásos hatással van a fagyasztott teafilter.

Persze ne a karácsonyi ízesítésű filterekre gondolj, hanem a mentateára, vagy a kamillára. Használat után alaposan moss arcot!

Van egy kevés krumpli a hűtődben?

A karikák, a fáradt szemek egyik ellensége a krumpli. A növényben található keményítő ugyanis segít feszesebbé tenni a szemkörnyéki bőrt. Mielőtt használnád, mosd meg a krumplit, és vágj le belőle két szeletet. Rövid időre tedd be a hűtőbe, majd 10 percig helyezd a szemed környékére. Ha végeztél, hideg vízzel moss arcot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.