Müller Péter: Ez a különbség sors és élet között

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség élet játék Müller Péter magazin sors heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 465. rész.

A sors és az élet között az a különbség, hogy az élet az csak úgy zajlik veled, jól, rosszul, nem is tudod, hogy miért, de a sorsodban fölismered, hogy mindez miért van, s mi az értelme az egésznek.

Müller Péter: A sors és az élet között az a különbség, hogy az élet az csak úgy zajlik veled, jól, rosszul, nem is tudod, hogy miért, de a sorsodban fölismered, hogy mindez miért van, s mi az értelme az egésznek. Forrás: Thinkstock

Életem ritka pillanataimban sejtettem csak meg, hogy mire megy itt a játéka, s hogy mi lesz abból, amit lelkemmel varázsolok magamra, milyen embereket vonzok magam köré, s miért éppen ezek lettek a gyerekeim. S hogy ez egészet valahogy én csinálom. Ilyenkor, mintha beleolvastam volna sorsom könyvébe, s még azt is megnéztem az utolsó oldalakon, mi lesz velem, s mi lesz a játék vége. S akkor már azt is tudtam, hogy nincsenek véletlenek, csak olyan értelemben, ahogy a bölcs magyar nyelvünk mondja: nem véltem volna, hogy ez lesz. Az okosság és a bölcsesség között az a különbség, hogy az ész csak a sötétben halad előre, de a bölcs fölülről látja is merre. És ettől lépéseit irányítani is tudja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.