Így alakítsuk az étrendünket, ha elkaptuk a koronavírust

egészség étkezés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsére sokan otthon át tudják vészelni a koronavírus-fertőzést, ám ilyenkor is nagyon fontos, hogy megerősítsük az immunrendszert, hogy az le tudja gyűrni a betegséget. Ezért muszáj odafigyelni a táplálkozásra ez idő alatt.

Még az enyhébb lefolyású koronavírus-fertőzés esetén is fontos, hogy az immunrendszer képes legyen a megfelelő válaszreakcióra, hogy legyőzze a szervezetünk a betegséget.
Éppen azért ilyenkor különösen fontos, hogy megtámogassuk, mégpedig egészséges táplálkozással és elegendő folyadékbevitellel (napi 2-3 liter víz).

Figyeljünk arra, hogy többször együnk kis adagokat, még akkor is, ha nem igazán van étvágyunk, nem szabad koplalni.

Főétkezésekkel mindig vigyünk be valamilyen állati eredetű fehérjét. Ez lehet sovány hús, hal, tojás, tej vagy egyéb tejtermékek. Az izmoknak szüksége van ugyanis az energiára.

A fotó illusztráció. Fotó / 123RF

Az immunrendszer megfelelő működéséhez nagyban hozzájárul az egészséges bélflóra. Ezt pedig savanyított tejtermékekkel tudjuk megtámogatni.

Mindennap fogyasszunk friss zöldséget, gyümölcsöt a C-vitamin miatt, de a D-vitamin bevitele is nagyon fontos.

A köhögés miatt kiszáradt nyálkahártyára jól eshetnek a levesek, főzelékek, pürék. Főleg melegen ajánlott ezeket fogyasztani, de túl forró se legyen!

Az ízérzékelés elvestése esetén is kerüljük a túlzott sózást, inkább a zöldfűszereket részesítsük előnyben – írta az Egészség Kalauz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.