Karikó Katalin elárulta, szerinte veszélyes-e az AstraZeneca-vakcina

Forrás: AFP/Handout -
vakcina Karikó Katalin AstraZeneca koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pfeizer-vakcina magyar feltalálója őszintén elmondta véleményét a konkurens AstraZeneca vakcináról, amelynek beadása után többen elhunytak vérrögképződés miatt.

Több ember elhunyt miután megkapta az AstraZeneca-vakcinát, ezért néhány országban felfüggesztették az oltást azzal, noha egyelőre nincs bizonyíték, hogy köze lehet az oltóanyagnak a betegek halálához.

Karikó Katalin, akinek a Pfeizer-vakcinát köszönhetjük, a Hír TV-nek adott interjújában kifejtette véleményét a konkurens oltóanyagról.

Karikó Katalin elmondta véleményét az AstraZeneca-vakcináról. Forrás: AFP/Handout

„A szakemberek jelenlegi véleménye szerint nem okoz vérrögképződést az AstraZeneca vakcinája. Különböző hírek jelentek meg, mint például, hogy 27 idős ember meghalt egy héttel azután, hogy megkapta a vakcinát. Azt nem mondták, hogy 30 ezer idős embert vakcináltak, és a 30 ezerből halt meg ennyi. Azt sem mondták meg, hogy az 30 ezer idős ember, aki nem lett bevakcinálva, közülük többen haltak meg egy hét alatt, mint 27-en" – árulta el a biokémikus.

Karikó Katalin szerint a vérrögképződés a vakcinától függetlenül is bekövetkezett volna a betegeknél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.