Koronavírus: A szakértők a húsvéti időszakra teljes lezárást javasolnak Szlovéniában

Forrás: Shutterstock -
lezárás húsvét koronavírus Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó csoportja teljes lezárást javasolt vasárnap a kormánynak a húsvéti időszakra - közölte Mateja Logar járványügyi szakember, a szakcsoport vezetője.

Borut Pahor szlovén államfő vasárnap délelőttre hívta össze a politikai pártok vezetőit, a kormány és az említett szakcsoport tagjait annak érdekében, hogy kitalálják az április első felére vonatkozó szabályokat.

Janez Poklukar egészségügyi miniszter a tanácskozást követően a sajtónak azt nyilatkozta, hogy fellendülőben van a járvány terjedése, és ha nem hoznak szigorúbb intézkedéseket, többszáz ember halhat meg a koronavírus szövődményeiben június végéig. Elárulta, hogy a vakcinák hozzájuk egy hónap késéssel érkeznek, így nem tudják tartani az oltási tervet.

Corona Covid-19 Forrás: Shutterstock

A javaslat szerint a 11 napra szóló teljes lezárás időszakában csak húsvét vasárnapjára tennének kedvezményeket. Ekkor feloldanák a lakhelyelhagyási tilalmat és engedélyeznék a családi összejöveteleket legfeljebb öt felnőtt főig, a hozzájuk tartozó gyerekekkel.
A lakhelyelhagyási tilalom mellett az iskolák ismét online oktatásra állnának át. Korlátoznák a tömegközlekedést is, és hétvégi, ünnepnapi menetrendet vezetnének be. A legtöbb üzletnek be kellene zárnia, a vállalatoknak és az intézményeknek pedig távmunkára kell átállniuk.
Szlovéniában vasárnapra 640-nel, több mint 210 ezerre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.