Tönkretette egy pándi asszony életét a Covid: "Cukorbeteg lettem, a szívemre is gyógyszert kell szednem"

mellékhatás COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus egyik legnagyobb veszélye, hogy hosszútávon is képes károsodást okozni a szervezetben. A vírus maradandó károkat is okozhat, például cukorbetegséget vagy szívizomgyulladást. 

A 49 éves Bartos Enikő még tavaly tavasszal esett át a koronavírusos fertőzésen, mely testileg és lelkileg is nagyon megviselte. Hetekig feküdt élet-halál között a kórházban és gyógyulása után még fél évig nagyon rosszul érezte magát.

- mesélte az asszony a Blikknek.

corona kórház nő gyógyult karantén illusztráció Forrás: Shutterstock

Enikő szerencsére már sokkal jobban érzi magát, próbálja magát erősíteni napról-napra. Még a nagy kirándulásokat nem bírja, de gyakran elmegy rövidebb sétákra, ami szintén erősíti az immunrendszerét. Bár már mindkét oltást megkapta, mégsem nyugodt teljesen, lelkileg nagyon megviselte a betegség.

Kásler Miklós miniszter tanácsadója, Kollár Lajos nemrég arról beszélt a Spirit FM Exkluzív című műsorában, hogy ambulanciákat állítanának fel a kórházakban a koronavírus-fertőzésből kigyógyult, de hosszabb időre megbetegedett úgynevezett poszt-Covid-szindrómás betegeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.