Egy friss kutatás rámutatott: ez az érzékszervünk károsodott a legtöbbet a karantén óta

betegség karantén látás látásromlás bezártság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint egy éve tart a koronavírus-járvány miatt kialakult karantén. Mivel a sokszorosára nőtt az otthon töltött órák száma, könnyebben gyarapodtak a plusz kilóink is, de sajnos nem ez a legnagyobb egészségügyi probléma, amit a karantén magával hozott.

Amellett, hogy a karantén segít megállítani a vírus terjedését, nagy százalékban rontja is az emberek egészségét. Hiszen megviseli az immunrendszerünket és az idegeinket is. A legújabb kutatás pedig azt is alátámasztja, hogy szemünk egészségét is nagyban károsítja. Az eddigi adatok szerint, tízből hat embernek jelentősen romlott a látása az elmúlt egy évben.

Az eddigi adatok szerint, tízből hat embernek jelentősen romlott a látása. Forrás: https://www.szemeszetikozpont.hu/magas-vernyomas

Valner Szabolcs az InfoRádióban elmondta, hogy a folyamatos képernyők előtt töltött idő miatt nagyon sokan lettek szemüvegesek, de gyakori panasz a szemszárazság is.

„Szemcseppekből a pandémia kezdete óta 60 százalékkal többet adunk el. Az embereknek ég, fáj a szemük, ezt próbálják enyhíteni e szerekkel"

– mondta Valner Szabolcs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.