Ezektől az ételektől fog egészségesebben dobogni a szíved

Forrás: Shutterstock -
magazin egészség ételek szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szívünk egészségére megéri vigyázni, és ez bizony a táplálkozással kezdődik, mert a szívünknek sem mindegy, hogy mit fogyasztunk. Íme, azok az ételek, amelyeketől hálásan fog dobogni a szívünk, de az egész testünkre jó hatással vannak. 

A szívbetegségek nagyon sok embert érintenek, ezért fontos megtennünk az egészségünkért mindent, ami rajtunk múlik. A táplálkozás a szervezetünk működésének az alapja, és bizony nem mindegy, hogy milyen tápanyagokkal és vitaminokkal töltődünk fel, sem a szívünknek, sem az egész testünknek. A szívünk egészségéért a megfelelő táplálkozáson túl a rendszeres testmozgás, és a káros szenvedélyek elhagyása is nagyon fontos. Íme, azok az ételek, amiket a szívünk meg fog hálálni.

Bogyós gyümölcsök

A közvélekedés szerint a gyümölcsök egészségesek, bár szívbetegségek vagy cukorbetegség esetén azért nem árt körültekintőnek lennünk a fogyasztásukkal kapcsolatban, és kikérnünk az orvos véleményét. Az azonban bizonyos, hogy a bogyós gyümölcsök jó választás lehetnek azoknak, akik számára az egészségük megőrzése a cél, ugyanis nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak.

A bogyós gyümölcsök nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak Forrás: Shutterstock

Étcsokoládé

Azoknak, akik rendkívül édesszájúak, és nem tudnak lemondani a csokoládéról, rendkívül jó hír, hogy mértékkel ugyan, de az étcsokoládét azért nyugodt szívvel fogyaszthatják. Több kutatás is igazolta, hogy az étcsokoládé flavonoidokban gazdag, amely jót tesz a szív egészségének.

Leveles zöldségek

Az olyan zöldségek, mint a spenót és a kelkáposzta a bennük lévő antioxidánsok miatt új lendületet képesek adni a szívnek és az egész testnek. Ezen kívül fontos rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, ezért érdemes a mindennapi étkezésünkbe is beiktatni ezeket a zöldségeket.

A spenótban és a kelkáposztában lévő antioxidánsok új lendületet képesek adni a szívnek Forrás: Shutterstock

Halak

Nem számít újdonságnak, hogy a halak rendkívül jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, mégis kevesek fogyasztják rendszeresen. Amennyiben nem sikerül felvenni a heti menübe, a halolaj egy másik lehetőség, amivel élhetünk, habár nyilvánvalóan az a legjobb, ha természetes formájukban fogyasztjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.