Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: A cselekvő szeretet a gyógymód

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor egó szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A fájdalommal és a szenvedéssel kapcsolatban kérhetsz segítséget ugyan a külvilágból, de ezeknek az érzéseknek a negatív gondolataiddal táplált gyökereit csak és kizárólag saját magadban tudod kiirtani.

Természetesen azt is megteheted, hogy rá sem hederítesz, és vársz az ilyen vagy olyan soron következő élethelyzetre,

ami majd eltereli a figyelmedet a pillanatnyi feladatodról. Ez nem is tűnik rossz megoldásnak, viszont ez esetben ne csodálkozz azon, ha a kigyomlálatlan félelem szorongás formájában kísért tovább.

A cselekvő szeretet a gyógymód Forrás: Shutterstock

Egy betegség esetében sem a pontos diagnózis, sem a betegség kiváltó okainak feltérképezése nem jelent gyógyírt, orvosságra van szükség. Viszont ha már egyszer is a cselekvő szeretettel át tudtad ölelni a fájdalmat és a szenvedést a tudatos jelenlétben, megvonva a táplálékot az egótól, a te kis lelki parazitádtól, ami mindentől fenyegetve érzi magát, amit nem tud a kontrollja alá vonni, akkor miért ne konstatálnád a tényt: megtaláltad a gyógymódot. Képes vagy uralni az egót, és az csak akkor képes hatásba hozni és tartani téged, ha te ahhoz a beleegyezésedet adod. De miért tennél ilyet? Te már találtál magadnak egy jobb játékot.


Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.