Ha tehetik, töményet isznak a magyar kamaszok, a sör csak a második

ital fiatal tinédzser alkohol tömény szeszek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot, ami szerint a magyar fiatalok jelentős része nem veti meg az alkoholt.

A Szétcsúszva program keretében végeztek vizsgálatot szakemberek, hogy felmérjék a hazai fiatalság káros szenvedélyeit. A nemrég publikált kutatás során a megkérdezett 15-18 év közti fiatalok 80 százaléka fogyasztott már alkoholt, sőt a harmaduk már be is rúgott!

A vizsgálatban résztvevők kedvencei egyértelműen a tömény italok. A rumot, vodkát és a pálinkát részesítik előnyben, míg a sör csak a második, a bor pedig a harmadik helyre fért be. Érdekesség, hogy a röviditalokat inkább a lányok fogyasztják, a fiúk azok, akiknek a sör csúszik le könnyebben.

Forrás: Shutterstock

"Hát nem a munka, a felelősségvállalás, hiszen ezek macerás dolog. Marad a pia! Töményet azért isznak, mert az gyorsan felhajtható és gyakorlatilag azonnal hat. A kamaszkori ivás nem specifikusan magyar jelenség, a világon mindenhol küzdenek vele. Az egyetlen megoldás, a prevenció, a rengeteg beszélgetés, felvilágosítás" - nyilatkozta a Blikknek Dr. Funk Sándor addiktológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.