Egy friss kutatás szerint a női ciklust is befolyásolhatja a koronavírus elleni védőoltás

Forrás: 123rf.com -
védőoltás kutatás befolyásolás női ciklus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új tanulmány szerint a vakcina felvétele megnyújthatja a női ciklust.

Azoknál a nőknél, akik megkapták a koronavírus elleni vakcina egy adagját, a ciklus hossza közel egy nappal nőtt a nem beoltott nőkhöz képest. A ciklus hosszának növekedése nem járt együtt a menstruációs napok számának változásával az Obstetrics & Gynecology című szaklapban megjelent tanulmány szerint - írja a MedicalXpress cikke alapján az infostart.

A szerzők hozzátették, hogy a menstruációs ciklusok hossza hónapról hónapra változhat, a megfigyelt növekedés pedig a normál tartományon belül van.

A menstruációs ciklusra is hatással lehetnek a vakcinák. Forrás: 123rf.com

A kutatásban résztvevő nők legtöbbje Pfizer vagy a Moderna vakcinát kapott. Az első adag oltás a ciklus hosszának 0,71 napos, a második adag pedig 0,91 napos növekedésével járt átlagosan, ezért a kétszer is oltott felhasználók esetében az egyes ciklusok hossza kevesebb mint egy nappal nőtt. A felhasználók azon alcsoportjában, akik

ugyanabban a menstruációs ciklusban két oltási dózist kaptak a ciklus hossza átlagosan két nappal nőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.