Mozgással a karácsonykor felszaladt kilók ellen!

magazin mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
" De karácsony van"- ezzel a kifogással, biztosan többen nyugtatták magukat mielőtt, megedtek egy bejglit, vagy pár szelet mézeskalácsot. Aztán vége az ünnepeknek ,és jönnek az újévi fogadalmak, mert felszaladt pár felesleges kiló. Nem eszem annyit, sőt még mozogni, sportolni is többet fogok. Ehhez hoztunk egy kis segítséget.

Vágjunk bele együtt a felesleges kilók eltüntetésébe egy egyszerű, otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatsorral. Mielőtt nagyon belelendülnél az intenzív mozgásba, ne felejtsd el bemelegíteni a testedet. Ha ezt elfelejted, kockáztatod a sérülésveszélyt.

Minden feladatot 45 másodpercig kell csinálnod,majd következik a pihenőidő, ami 15 másodperc. A köredzés öt feladatból áll, amit ötször kell megismételni. Egy kör után tarts mindig 1 perc pihenőt.
Az edzést akár nehezítheted is, ha a pihenőidőt lecsökkented vagy eszközöket használsz, ami lehet akár gumikötél vagy lábsúly is.

Az első feladat: a jumping jack, más néven terpesz-zár szökdelés

Így végezd el: Állj vállszélességű terpeszbe, a karododat tartsd a törzsed mellett. Nyújtott karral lendíts oldalra, egészen a fejed fölé, majd ugorj ki szintén oldalra terpeszbe, legalább úgy,hogy a vállszélességnél nagyobb terpeszbe kerülj. Végezd intenzíven, dinamikával a gyakorlatot.

Ne felejts el 15 mp-et pihenni!

A második feladat: a vállérintéses fekvőtámasz

Így végezd el: Helyezkedj el fekvőtámaszban, ha nem megy, tedd le a térded a talajra és úgy végezz karhajlításokat. Mindegyik karhajlítás - nyújtás után érintsd meg keresztezve az ellentétes vállad. Pl: bal kézzel a jobb vállad.

15 mp pihenő!

A harmadik feladat: a kitörés

Tökéletes gyakorlat a far- és a combizmok erősítéséhez.
Így végezd el: Állj lazán egyenesen, majd lépj ki előre először az egyik lábaddal, a hátul maradt lábadat pedig hajlítsd be derékszögig, a térded érintse a talajt. Majd lépj ki a másik lábaddal is, és végezd el ugyanezt a mozdulatsort. Végezheted úgy is a gyakorlatot, hogy a hátrafelé lépsz ki az egyik lábaddal és utána hajlítod a térdeded a talajig derékszögben.

15 mp pihenő!

A negyedik feladat: a hegymászó

Ez egy igazán összetett, dinamikus stabilizációs gyakorlat.
Így végezd el: Helyezkedj el fekvőtámaszban. A karjaid legyenek merőlegesek a talajra, a testedet pedig tartsd egyenesen és nagyon feszesen. Húzd fel az egyik térdedet a mellkasodhoz, majd nyújtsd vissza és helyezd le a talajra. Ismételd meg a másik lábaddal is a gyakorlatot. Figyelj oda, hogy a háti szakasz maradjon egyenes, minimalizáld a csípőd oldalirányú elmozdulását.

15 mp pihenő!

Az ötödik feladat: a csípőemelés

Tökéletes feladat a farizmok erősítésére.
Így végezd el: Feküdj hanyatt, a térdeidet pedig húzd fel hajlítva, de a talpad maradjon a talajon. Innen kezdd a gyakorlatot, feszítsd meg a farizmod, és emeld meg a csípőd. Addig emeld, amíg a térded a csípőd és a vállad egy vonalba nem ér. Tartsd meg a pozíciót egy kis időre, majd térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Folytasd a gyakorlatot 45 mp-en keresztül.
És most következik 1 perc pihenő, majd ismételd meg újra a sorozatot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.