Nem gondolnád, mi mindenre jó a dinnyemag - ezért nem érdemes kidobni

Forrás: Shutterstock -
görögdinnye étkezés dinnyemag dinnye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dinnye sokak kedvenc nyári idénygyümölcse, ami nem csoda, hisz nemcsak ízletes és frissítő, hanem rendkívül egészséges és sokoldalú finomság is.

A legtöbben nem eszik meg a dinnyehúsban megbúvó apró, fekete magokat, illetve sokan preferálják a magszegény vagy magmentes változatot. Bár számos gyümölcs magját nem ajánlják étkezési célokra – az alma-, a cseresznye-, a barack- és a szilvamag példul szétrágva komoly ciánmérgezést okozhat –, a dinnyéé rendkívül egészséges, ezért bátran felhasználhatod.

Forrás: Shutterstock

Legegyszerűbben úgy dolgozhatod fel a dinnyemagokat, hogy alaposan kiszárítod, majd kávédarálóban vagy mozsárban porrá őrlöd őket. Így bármilyen ételhez hozzáadhatod a dinnyemagörleményt, melyből már egy kiskanálnyi is csodás hatással bír. Jót tesz a veséknek, segít rendbe tenni a vércukorszintet, sikerrel veszi fel a harcot az öregedés ellen, illetve még vagy tucatnyi jótékony egészségügyi hatása van, melyekről a Ripost cikkében olvashatsz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.