Újabb tüneteket okoznak az omikron alvariánsai: ezekre a jelekre kell figyelni

Forrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/rekedtseg-az-omikron-varians-elso-tunete-is-lehet -
tünetek omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A már ismert Covid-tünetek mellett két újabb panasz is egyre gyakoribb a betegek között - figyelmeztetett dr. Mangó Gabriella.

A gyöngyösi háziorvos a közösségi oldalán tett említést a két újabb tünetről, ami a covid-betegeknél jelentkezik mostanában.

Két újabb tünet jelentkezik a covid-betegeknél Forrás: https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/rekedtseg-az-omikron-varians-elso-tunete-is-lehet


"A covid lezajlása hullámzó: jobban vagy, mosott zokni, jobban vagy, rohadt nád. Kelés, fekvés, láz, hőemelkedés váltakozva jelentkezik a betegség alatt. Az éjszakai izomgörcsök mindkét alsó végtagban és az arcüregi gyulladások belobbanása is gyakori a betegeknél. Mindezt hasmenés, köhögés, esetleg hányás tarkíthatja. A fent említett tünetek mellett jellemző még a fáradtság, az izomfájdalom, az orrdugulás, az orrfolyás, és nem utolsósorban a torok- és fejfájás"
- írta posztjában a doktornő.

Dr. Szlávik János szerint az akár nyári allergiával összetéveszthető tünetekkel jelentkező, jelenleg domináns variáns mellett ott vannak a korábbi mutációk is. Az új, enyhe tünetekkel jelentkező variáns, bár sokkal fertőzőbb, mint elődei, a kórházakban jelenleg kevesebben vannak lélegeztetőgépen, és nem nő a tüdőgyulladásos betegek száma sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.