"A kalóriaszámlálás hülyeség, nem segít a fogyásban" - állítja a híres dietetikus

fogyás egészség kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újév kezdetekor sokan fogadják meg, hogy egészségesebben kezdenek táplálkozni és megszabadulnak néhány felesleges kilótól. Ezt azonban sokan rossz módszerekkel próbálják elérni.

A fogyókúrák és diéták trendjei gyakran változnak, mindenki más módszert javasol a súlyvesztés érdekében. Azonban sok tévhit is akad, melyek miatt a plusz kilók leadása nehézkesebb, a fogyókúra pedig sikertelen lehet.

A megfelelő diéta mindenkinek mást jelent Forrás: 123rf.com

A friss kutatásokból kiderült, hogy a kalóriaszámlálás tévhit, mert bár rövid távon valóban segíthet a fogyásban, a legtöbb esetben az eredeti súlyfelesleg visszaszedését eredményezi. A szakértők szerint ez a módszer nem garantálja a tartós fogyást, ráadásul az egészséget is veszélyeztetheti.

– figyelmeztetett az elismert dietetikus, Tim Spector professzor.

A szakember szerint a kalóriák számlálgatása helyett az embereknek arra kellene koncentrálniuk, hogy a tányérjuk kiváló minőségű élelmiszerekkel legyen tele – gyümölcsökkel, zöldségekkel és diófélékkel –, valamint kerüljék el a gyorsételeket és törekedjenek arra, hogy a nap első és utolsó étkezése között ne teljen el tíznél több óra – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.