5 tipp, hogyan ne legyünk másnaposak a szilveszteri pezsgőtől

Forrás: Zichy-birtok -
fejfájás másnaposság alkohol pezsgő
Szilveszter után különösen aktuális lehet a téma: mit tegyünk, ha macskajajjal kelünk szilveszter másnapján? Fejfájás, hányinger, szédülés mind-mind a másnaposság kellemetlen tünetei lehetnek. Szájhagyomány útján rengeteg recept kering, amire sokan esküsznek...  Ezekkel az a baj, hogy a legtöbb nem segít a macskajaj ellen, sőt egyik-másik még ront is a helyzeten. Most Zichy Anikó grófné megosztja titkait arról, hogyan élvezhetjük a pezsgőt anélkül, hogy másnap reggel fejfájással ébrednénk.

1. A legfontosabb: Igyál kétszer annyi vizet, mint pezsgőt!

A grófné hangsúlyozza a hidratáció fontosságát. A pezsgő fogyasztása közben ne hanyagoljuk el a vizet. Igyunk kétszer annyi vizet, ami nem tartalmaz cukrot, minden pohár pezsgő után, hogy segítsünk megelőzni a kiszáradást, ami a másnaposság egyik fő okozója.

2. Igyunk minőségi pezsgőt!

Válasszunk minőségi pezsgőt, melynek alacsonyabb a cukor- és a kéntartalma. Az olcsó, tömegtermelésű pezsgők gyakran tartalmaznak több cukrot és adalékanyagot, amelyek hozzájárulhatnak a másnapossághoz.

Pezsgőzz okosan, hogy elkerüld a macskajajt. Forrás: Zichy-birtok

3. Együnk mielőtt pezsgőzni kezdenénk!

Zichy Anikó grófné egyik alapszabálya, hogy ne igyunk pezsgőt üres gyomorra. Készítsünk elő könnyű, tápláló falatokat, például sajtot, sonkát, vagy gyümölcsöt, hogy lassítsuk az alkohol felszívódását, és megelőzzük a túlzott italfogyasztást.

4. Törekedjünk a mértékletes fogyasztásra

Ne ejtsen rabul a pezsgő mámora, figyeljünk a mértékletességre. A grófné szerint a kulcs a lassú és élvezetes fogyasztás, hogy ne terheljük meg szervezetünket hirtelen nagy mennyiségű alkohollal. Igazából, ha nem gyorsan iszunk, akkor biztosan elkerüljük a másnaposságot.

5. Gondoskodjunk magunkról utólag is

Miután élveztük a pezsgőt, fogyasszunk gyógynövényteát, továbbá együnk olyan ételeket, amelyek segítenek helyreállítani a szervezetünket, például friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.