Fogyás 50 felett: ezt a 3 étkezési szabályt kell betartani

egészség egészséges étrend fogyás fehérje zöldség
Egy népszerű egészségügyi coach három nagyszerű tippet árult el, hogy 50 felett is olvadjanak rólunk a kilók.

Jacqui Garrison egészségügyi coach rendkívül népszerű a TikTokon, fogyókúrás tippeket ad 50 feletti nőknek. Az egyik videójában elmondta, mi az a két dolog, amit hozzá kell adni az étrendhez, és mi az, amit el kell kerülni ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a testsúlyunkat, esetleg még fogyjunk is egy kicsit. Jacqui szerint a lényeg az, hogy tápláljuk a testünket, nem pedig az, hogy "elvegyünk" tőle.

középkorú nő, egészséges életmód
A testünket táplálnunk kell, nem pedig "elvenni tőle"
Forrás: Shutterstock

1. Soha nem fogyaszthatunk elég zöldséget és gyümölcsöt

Garrison kifejtette, nincs olyan, hogy túl sok zöldség vagy gyümölcs az étrendben. A TikTok-csatornáján azt mondta: 

Ezek az élelmiszerek tele vannak tápanyaggal, fontos vitaminokkal, nyomelemekkel. Sejtszinten táplálnak, és csökkentik a test gyulladásos folyamatait.

Hangsúlyozta, ne hámozzunk meg semmit, amit csak lehet héjával együtt fogyasszunk.

2. A zöldségek és gyümölcsök mellé fogyasszunk jó minőségű fehérjét

Ahhoz, hogy 50 felett fogyni tudjunk, gondoskodni kell arról is, hogy elegendő és megfelelő minőségű fehérjét fogyasszunk. A coach elmondta: testsúlykilónként egy gramm fehérjére van szükségünk, egyenletesen elosztva a nap három étkezésére. A fehérje létfontosságú a sejtnövekedéshez és a sejtek megújulásához, és nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, figyeljünk oda arra, hogy milyen húst, tojást és halat veszünk.

Hol tudjuk beszerezni a város legízletesebb bio szürkemarhaszeletét vagy a legautentikusabb módon feldolgozott bárányt? A Mindmegette cikkéből megtudhatod, hol érdemes húst vásárolni.

3. Kerüljük a finomított szénhidrátokat és cukrokat

Nem csak az számít, hogy mit építünk be az étrendünkbe, hanem az is, hogy mit vonunk el. A finomított szénhidrátokat és a cukrokat a szakértő szerint kerülni kell.

„Időnként megengedhetünk magunknak egy kis élvezetet, különösen akkor, ha egészségesebb nassolnivalót választunk, és azt az étkezés végén fogyasztjuk el" - mondja a coach.

@jacqui_garrison To lose weight when you’re over 50 years old 1. Eat lots of vegetables 2 to 3 servings at every meal and whole fruit with skin apples pears, berries. 2. Eat enough high-quality protein you need 1 g of protein per pound of ideal body spread evenly across three meals in your day. 3. Avoid ultra processed foods and sugars. #weightloss #midlifewomen #womenoverfifty #wieghtlosscoach #postmenopausalweightloss #menopauseweightloss #healthylifestyle #healthymidlife #midlifeawakening #newyeargoals ♬ original sound - Jacqui Garrison Health Coach


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.