Probléma van az emésztéseddel? Íme, a szakértő megoldása

Young,And,Happy,Woman,Eating,Healthy,Salad,Sitting,On,The
RossHelen/Shutterstock - RossHelen
egészség étkezés emésztés
Minden életmódbeli változás és döntés hatással van az emésztésünkre, egy szakértő elárulta, mit kell tennünk akkor, ha a rendszerben probléma adódna.

A legtöbb ember átlagosan naponta három és hetente három alkalom között végzi el a nagydolgát. Bár sokaknak van egy rendszeresnek vélt rutinja, ez számos okból változhat. A megváltozott étrend, a nem elégséges testmozgás, különböző gyógyszerek és a depresszió mind olyan tényezők, amelyek miatt ez módosulhat.

Ha ez hetente háromnál kevesebbszer vagy a megszokottnál ritkábban történik, akkor ez székrekedésnek minősül. Ha ezzel a problémával szembesülünk, érdemes megnézni, mit tehet a megelőzés érdekében vagy a tünetek enyhítésére. Szerencsére egy szakértő megosztott egy egyszerű módszert ennek a problémának a kezelésére.

A zöldségekből készült turmix jót tesz az emésztésnek
Forrás:  Thinkstock

A TikTokon osztotta meg a technikát Vanessa Irene táplálkozási szakértő: "Megmutatom nektek, hogyan lehet 30 perc alatt ezt elintézni - nem kell gyógyszert vennetek. Kell zeller, kell spenót, és ezt egy turmixgépbe kell tennetek egy kis vízzel." Azonban óva intett attól, hogy lepréseljük ezeket, mivel a rostokra szükségünk van. "Miután befejezted a turmixolást, egy nagyon sima folyadékot kaounk. A zeller és a spenót szépen keveredik" - mondta. "Lesz egy kis pépesebb része, de azt is el kell fogyasztani. Ezután sétálj egy kicsit, és azonnal mehetsz majd a mosdóba."

@thevanessairene How to go to the bathroom easily from nutritionist #health #wellness #nutrition ♬ Calm Down - Rema & Selena Gomez

 

Fel vagy puffadva? Ezek az okok állhatnak mögötte

A puffadás egy kellemetlen tünet, amelyet sokan tapasztalnak, ám gyakran nehéz meghatározni az okát, mert számos kiváltó tényező állhat a hátterében. Sajnos amíg az okát nem tudjuk, addig megszüntetni is nehéz, ezért első körben érdemes felderíteni a puffadás okát. Íme néhány gyakori ok, ami puffadáshoz vezethet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.