Ötféle módon gondolkodunk: te melyik típusba tartozol?

gondolkodás, töprendés, gondolkodó, töprengő nő
Shutterstock/Copyright (c) 2017 Roman Samborskyi/Shutterstock. No use without permission. - Roman Samborskyi
pszichológia gondolkodás cselekvés döntés
Ötféle módon gondolkodunk, és ötféle módon cselekszünk. Te melyik típusba tartozol?

Ötféle módon gondolkodunk, és ahogy gondolkodunk, úgy fogunk cselekedni is. A vérünkben van, mit tartsunk fontosnak. Van, aki az ötleteket, van, aki az érveket, mások meg az erőt. Te melyik vagy?

A pragmatikus gondolkodó

Aki így gondolkodik, az gyakorlatias, mindennek a hasznosságát kutatja. Előfordul, hogy semmire nem jut az agyalással, mert addig tervez, amíg elfárad. Más esetben ragyogó eredmények születnek ügyesen átgondolt terveiből!

A szintetikus gondolkodó

Kreatív, tettrekész egyén. Munkavágya, kíváncsisága hajtja. Előnye, hogy mindig talál megfelelő körülményeket, módszereket, nem csüggesztik a nehézségek. Másokat is meghallgat, szereti a közös ötletelést. A megoldásait nem nagyon értik a többiek, mert nem logikus, inkább újszerű, merész. Szereti az építő jellegű vitákat - írja az Astronet.

Az analitikus gondolkodó

Az analitikusok adatokat gyűjtenek, elemeznek, és így terveznek. De kizárólag az olyan adatokkal foglalkoznak, melyek megbízható bázisból származnak. Imádják a szabályokat, mert azok biztosítják számukra a rendet. A szabályokat betartatják és be is tartják. Mások vélemyénye összezavarja őket, főleg, ha az nem eléggé megalapozott. 

Az idealista típus

Álmodozik. De arra is képes, hogy valóra váltsa az álmokat. Nem érik be a tökéletesnél kevesebbel, így gyakran van konfliktusuk a többiekkel, és ritkán tudnak véghezvinni valamit. Hisz minden álomlábakon áll, csak kártyavár. Másoktól viszont valódi eredményeket várnak. Szeretik a csapatmunkát, de csak azokkal képesek együttműködni, akik követni tudják. 

A realista gondolkodó

Kiváló problémamegoldók. Nem esnek kétségbe, ha nehézséget látnak, szerintük egy probléma azért van, hogy megoldják.  Kitartóak és szívósak.
Nem döntenek gyorsan, inkább megfontoltak, mint impulzívak. Ragaszkodnak a jól bevált megoldásokhoz, ami kreativitásuk kárára válthat.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.