csak egészség legyen! boldogság 50 éves nők
Boldog 50-esek szedték össze, mi a titka annak, hogy jobban érzik magukat a bőrükben, mint valaha.

Sokat hallani mostanában, hogy az 50 feletti nők általában boldogabbak, mint fiatalabb társaik. De mi a titkuk azoknak, akikre tényleg igaz ez az állítás? A kutatók arra is keresték a választ, hogy mit tanácsolnak azoknak a kortársaiknak, akik nem érzik magukat boldognak. Íme, a tanácsaik.

Az egészséges étkezés és a sport felszabadít
Forrás: Shutterstock

Így éljük meg a boldogságot!

1. Találják meg az élet valódi értelmét!

Amikor a gyerekek felnőnek és kirepülnek, új célt kell keresni az életben. Egy okot, egy örömforrást, amiért minden nap boldogan kelnek ki az ágyból. Legyen az egy új mozgásforma vagy hobbi, új kapcsolatok, mások segítése, vagy egy közösség részévé válni.

2. Maradjanak fittek!

Ahhoz, hogy teljes mértékben és boldogan működhessen valaki, gondoskodnia kell a fizikai jólétéről. Az aktivitás jelentősen emeli életminőséget, jobban érzik magukat a bőrünkben, és segít abban, hogy tovább, egészségesebben, éljenek. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap az edzőterembe kell menni, hanem inkább építsenek be bármilyen mozgást a mindennapjainkba, amire képesek és amit élveznek is.

3. Egyenek jókat!

Az étrend és a táplálkozás fontossága nyilvánvalónak hangzik, csak a hogyan nem mindig egyértelmű. Rengeteg diéta és egymással versengő szakértői vélemény létezik, pedig az egészséges táplálkozásnak csupán három kulcsfontosságú szempontja van: teljes értékű, feldolgozatlan, friss élelmiszerek, rengeteg zöldség és kisebb adag étel.

4. Pihenjenek!

Ha valaki fáradt, sokkal nehezebben szánja rá a mozgásra vagy arra, hogy kimozduljon otthonról. Sokan kevesebbet alszanak, ahogy öregszenek, ami nem feltétlenül rossz dolog, inkább az alvás minőségére kell nagyon odafigyelni, ehhez kell megteremteni a megfelelő körülményeket.

5. Csak optimistán!

A pozitív életszemlélet szorosan összefügg a boldogsággal, az egészséggel és a jobb kapcsolatokkal. Az elismerés és a hála gyakorlása csodálatos módja a pozitivitás növelésének. Arra összpontosítsanak, amit megtehetnek, ne pedig arra, amit nem. Ez a hozzáállás már önmagában óriási változást eredményezhet a hangulatukban, a mindennapjaikban és a gyógyulásuk szempontjából.

6. Kapcsolódjanak másokkal!

A pozitív kapcsolatok ápolása és fenntartása különösen fontos. A magány és az elszigeteltség egyenes út a boldogtalansághoz és a gyors, idő előtti öregedéshez.

7. Maradjanak játékosak!

A szórakozás és a humor csodálatos hatással van a jólétre. Van egy régi mondás, ami így hangzik: "nem azért hagyjuk abba a játékot, mert megöregszünk, hanem azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot".

8. Élvezzék a közelséget!

Amikor megérintjük az embereket és az állatokat, akkor oxitocin nevű boldogsághormon szabadul fel. Sajnos az életkor előrehaladtával gyakran kevesebb fizikai kontaktust és intimitást tapasztalnak az emberek. Ha ez így van, akkor mostantól figyeljenek oda, hogy mindig öleléssel köszöntsék a barátaikat és a családtagjaikat, és ha van rá lehetőségük, fogadjanak be egy kutyát vagy cicát. A velük való törődés tovább fokozza az életörömöt, aktivitást, boldogságot.

Tisztelt Olvasóink!
Amennyiben érdeklődését a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmébe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk. 
A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői.  
A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/ . 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.