Gyorsan könnyűt levelesből

Forrás: Mindmegette -
recept leveles tészta magazin könnyű recept gyors recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leveles tészta nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott háziasszonyok kedvence is, mert pillanatok alatt készíthetünk belőle valami finomat. Például isteni sós vendégváró falatokat is - írja a Fanny magazin. 

Körtés camembert tésztában

Körtés camembert tésztában Forrás: Mindmegette

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 csomag (270 g) konyhakész leveles tészta
  • 2 x 120 g camembert
  • 2 db körte
  • 4 tk barna cukor
  • 1 db tojás

1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma darabra. Tegyünk rájuk egy-egy sajtot.

2. A körtéket mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel cikkekre, és rendezzük el azokat a sajtokon. Hintsük meg a gyümölcsöt a barna cukorral, azután hajtsuk rá a tésztaszéleket, és kissé nyomkodjuk össze azokat.

3. Tegyük a sajtos batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket az elhabart tojással, és süssük aranyszínűre a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt. Végül vegyük ki, és 10 perc pihentetés után tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 885 Kcal

Sonkás falatka

Sonkás falatka Forrás: Shutterstock/Alima007

Hozzávalók (24 darabhoz):

  • 270 g konyhakész leveles tészta
  • 150 g főtt füstölt sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 g vaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek cukrozatlan habtejszín
  • 75 g darált mandula
  • bors
  • 2 ek tej
  • 1 db tojássárgája
  • 120 g reszelt sajt

1. A kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.

2. A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.

3. A tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.

4. Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 90 kcal

Parmezános csavart

Parmezános csavart Forrás: mindmegette

  • Hozzávalók (12 darabhoz):
  • 270 g konyhakész leveles tészta
  • 4 ek mustár
  • ½ csokor rozmaring
  • 2 ek reszelt parmezán

1. A leveles tésztát tekerjük ki, kenjük meg a mustárral, majd szórjuk meg a finomra vágott rozmaringgal és 1 ek reszelt parmezánnal.

2. Hajtsuk félbe a tésztát, majd éles késsel vágjuk fel csíkokra.

3. A két végénél fogva csavarjuk meg a tésztacsíkokat, majd rendezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal. Végül süssük a ropogtatnivalót a 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 97 kcal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.