Körtés camembert tésztában
Hozzávalók (2 személyre):
1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma darabra. Tegyünk rájuk egy-egy sajtot.
2. A körtéket mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel cikkekre, és rendezzük el azokat a sajtokon. Hintsük meg a gyümölcsöt a barna cukorral, azután hajtsuk rá a tésztaszéleket, és kissé nyomkodjuk össze azokat.
3. Tegyük a sajtos batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket az elhabart tojással, és süssük aranyszínűre a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt. Végül vegyük ki, és 10 perc pihentetés után tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 885 Kcal
Sonkás falatka
Hozzávalók (24 darabhoz):
1. A kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.
2. A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
3. A tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.
4. Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 90 kcal
Parmezános csavart
1. A leveles tésztát tekerjük ki, kenjük meg a mustárral, majd szórjuk meg a finomra vágott rozmaringgal és 1 ek reszelt parmezánnal.
2. Hajtsuk félbe a tésztát, majd éles késsel vágjuk fel csíkokra.
3. A két végénél fogva csavarjuk meg a tésztacsíkokat, majd rendezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal. Végül süssük a ropogtatnivalót a 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 97 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.