Izgalmas jegeskávé-különlegességek a nyár forró napjaira

finom különlegesség jegeskávé nyár recept
Tagadhatatlan, hogy a nyár egyik kedvenc itala a jegeskávé, hiszen nem elég, hogy remekül hűsít a forróságban, de koffeintartalmának köszönhetően fel is pörget, ami szintén nem utolsó szempont, amikor kicsit enerváltak vagyunk a kánikula miatt. A klasszikus jegeskávé is isteni, ám most mutatunk néhány igazán formabontó és meghökkentő variációt.

Eszpresszó, tej, jégkocka, esetleg némi vaníliafagylalt és már kész is a hagyományos jegeskávé. Egyszerű és nagyszerű ital a forró nyári napokon, ám aki kicsit unja már a nagy klasszikust, annak itt van pár formabontó, izgalmas jegeskávé-variáció.

Tonikos jegeskávé

Kezdjük is egy igazán megdöbbentő variációval, a tonikos változattal. Nem, ez nem valami félreértés, tényleg tonik kerül a kávénkba, amelynek eredményeként ez a jeges csoda rendkívül frissítővé válik. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a világos pörkölésű, savanykásabb kávékat.

Tonikos jegeskávé Forrás: Shutterstock/Creative Nina

Hozzávalók

  • 1 adag világos pörkölésű eszpresszó
  • 150 ml tonik
  • jégkocka
  • szénsavas víz

Egy öblösebb pohárba beledobunk néhány jégkockát, felöntjük a tonikkal, majd belecsorgatjuk a frissen lefőzött kávét. Ha túl savanykásnak érezzük, akkor löttyinthetünk hozzá egy kevés szénsavas (ásvány) vizet is.

Narancsos jegeskávé

A folytatás sem lesz kevésbé szokatlan, ugyanis a tonik mellett narancslével is megbolondíthatjuk a jegeskávénkat. Ráadásul, ha a a kávét és a narancslét egy kanál segítségével csorgatjuk a pohárba, szép, réteges eredményt kapunk.

Narancsos jegeskávé Forrás: Shutterstock/Gowithstock

Hozzávalók

  • 1 adag eszpresszó
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl víz
  • jégkocka

Egy hosszú nyakú pohárba jeget rakunk, felöntjük a narancslével és a vízzel, majd jöhet a kávé. Aki igazán újhullámos változatot szeretne, az megbolondíthatja mentalevéllel is, aki viszont finomítana egy picit rajta, az csorgathat bele mézet.

Kávélimonádé

A kávélimonádé sem hangzik kevésbé furcsán, mint az előző verziók, ám nagyon frissítő és végtelenül egyszerű ezt is elkészíteni.

Kávélimonádé Forrás: Shutterstock/Sharkpaecnx

Hozzávalók

  • 1 adag hosszan lefőzött kávé
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 karika citrom
  • jégkocka

Egy magasabb poharat töltsünk meg félig jéggel, dobjuk bele a citromkarikát, erre öntsük rá a hosszan lefőzött kávét, majd jöhet a citrom leve is. Keverjük át az egészet, hogy jól lehűljön és kóstoljuk meg. Ha túl erősnek éreznénk, tehetünk bele egy kis hideg (szénsavas) vizet és/ vagy cukorszirupot.

Gines jegeskávé

Végül pedig egy alkoholos változatot is mutatnánk, ám ez sem a szokásos rumos vagy whiskey-s típus lesz, hanem egy ginnel készült jeges, alkoholos kávékoktél.

Gines jegeskávé Forrás: Shutterstock/5Ph

Hozzávalók

  • 1 adag eszpresszó
  • 15 ml gin
  • 1,5 dl szénsavas (ásvány) víz
  • 1 citromkarika
  • 1 evőkanál citromlé
  • jégkocka

A poharat töltsük meg félig jéggel, rakjuk rá a citromkarikát, majd adjuk hozzá a citromlevet és a gint. Végül öntsük hozzá a kávét, és az egészet húzzuk fel a szénsavas vízzel. Bátrabbak mentalevéllel is megbolondíthatják a kávés koktélt, de a barna cukor is jól megy hozzá.

További jegeskávé receptekért kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.