Cannes-i filmfesztivál: indiai ízekért rajonganak a sztárok - Ezeket az ételeket te is elkészítheted

indiai konyha gasztronómia ételek
Shutterstock - StockImageFactory.com
gasztronómia Cannes recept
Idén az indiai gasztronómia különlegességei nyűgözik le a sztárokat. Próbáld ki ezeket a recepteket és te is a cannes-i filmfesztiválon, a hollywoodi sztárok között érezheted magad.

 

A héten kezdődött a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ahol ilyenkor felvonul a sztárvilág krémje. Olyan hírességek teszik tiszteletüket az eseményen, mint Jane Fonda, Juliette Binoche, Heidi Klum,  Chris Hemsworth, Francis Ford Coppola, Emma Stone vagy az idén tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal kitüntetett Meryl Streep és George Lucas. A cannes-i filmfesztiválra a világ minden tájáról érkeznek vendégek, nem csoda tehát, hogy a szervezők a legapróbb részletekre is odafigyelnek, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

cannes-i filmfesztivál, A Megalopolis című film stábja a cannes-i filmfesztiválon: Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Francis Ford Coppola, Romy Croquet Mars és Adam Driver
A Megalopolis című film stábja a cannes-i filmfesztiválon: Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Francis Ford Coppola, Romy Croquet Mars és Adam Driver
Forrás: Getty Images

India is képviselteti magát a nemzetközi filmfesztiválon, sőt, az ország idén kiemelt szerepet kapott. A Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódóan ugyanis idén először a Bharat Parv esemény is megrendezésre kerül, amely India kultúráját hivatott bemutatni. A városban ünnepélyesen megnyitott Bharat Pavilon az indiai filmiparnak biztosít platformot és az indiai filmeket népszerűsíti, mindamellett, hogy a nemzetközi filmesek együttműködését is elősegíti.

Garnélarák és lepénykenyér

Ennek köszönhetően Cannes-ban idén az indiai gasztronómia is kiemelt szerepet kapott: a filmfesztivál nyitórendezvényén kedvelt indiai ételekből kaphattak kóstolót az illusztris vendégek. A menüt az elismert indiai séf, Varun Totlani állította össze a nemzetközi ízlésnek megfelelően. Az előételek között szerepelt indiai lepénykenyér lencsés töltelékkel, fűszeres garnélarák és egy jellegzetes indiai keksz is. A főételek között pedig olyan finomságokat kóstolhattak a vendégek, mint a vajon sült spárga, a hal curry kókusztejjel, a bárányhús joghurtos gravy szósszal, vagy a gőzölt gombóc, a momo, amit kókusszal és passiógyümölccsel tálaltak. A főételekhez természetesen indiai rizst kínáltak köretként, a fűszerezésben pedig felfedezhetők voltak olyan jellegzetes ízek, mint a szegfűszeg, kardamom, édeskömény vagy a kurkuma.

Mintha a cannes-i filmfesztiválon lennél - fűszerezd meg a napodat ezzel az indiai finomsággal!  

Ha te is odavagy az indiai gasztronómiáért, akkor ezzel a recepttel besöpörheted az elismeréseket.

Indiai vajas csirke recept 

indiai vajas csirke recept
Az indiai vajas csirke ízletes és tápláló vacsora. 
Forrás: Mindmegette.hu

Hozzávalók:  

A páchoz: 
25 dkg natúr joghurt  
3 gerezd fokhagyma (zúzott) 
2 cm gyömbér (aprított) 
1/4 teáskanál pirospaprika 
1/8 tk őrölt koriander 
1/4 tk őrölt római kömény 
1/4 tk garam masala 
1 csipet só 
1 ek limelé 
 
A csirkéhez: 
2 ek földimogyorú 
50 dkg csirkemell 
10 dkg vaj 
só 
bors 
1/2 tk fűszerpaprika 
1/2 teáskanál garam masala 
1 doboz paradicsomkonzerv (2-3 dl) 
1/2 dl kókusztej 

Elkészítés:  

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, majd 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután felhevített olajban készre sütjük a bepácolt csirkét, majd kivesszük az edényből és félretesszük. Ugyanabban az edényben (amiben a csirke sült) felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és garam masalával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, beletesszük a csirkét, és meglocsoljuk kókusztejjel. Összeforraljuk, néhány percig főzzük, majd rizzsel tálaljuk. 

Jöhet a desszert? Akkor próbáld ki a halavát, az indiai boldogságpuddingot!  

Nézd meg az elkészítést lépésről lépésre az alábbi videóban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.